Halomra lövik az orrszarvúkat Dél-Afrikában

rhinoceros

Az év első hat Önfeledten csúszkált a játékos kedvű vidra a vastag hótakróban. napjában már 461 orrszarvúEgy turistákkal teli terepjáróra támadt rá egy dühös orrszarvú. t lőttek ki illegálisan a Dél-Afrikai Köztársaságban, ebből 288-at a Krüger Nemzeti Parkban. Az országban 2007 óta végzetes mértékben nőtt az orrszarvúvadászatMegszüntetik a Yellowstone Nemzeti Parkban élő grizzly medvék védettségét. – utalt a veszélyre a Természetvédelmi Világalap (WWF) csütörtökön. Az állatok tülkét vietnami és kínai feketepiacokon kilónkénti, az aranyénál is magasabb áron értékesítik.

rhinoceros

Dél-Afrikában él a világ orrszarvú állományának mintegy 75 százaléka. A Krüger Nemzeti Parkban a WWF szerint háború58.000 katona dögcédulája a Nemzeti Veteránok Művészeti Múzeumában. hoz hasonló állapotok uralkodnak, a 350 kilométer hosszú nyitott határon érkeznek a tettesek a szomszédos Mozambikból. Miközben a távol-keleti közvetítők profitálnak az üzletből, a helyszínen az illegális vadászok az életüket is adhatják: 2008 óta több mint 280 mozambikit lőttek le dél-afrikai katonák és vadőrökEgyetlen elefánt sem esett vadorzók áldozatául az elmúlt évben Afrika egyik legnagyobb rezervátumában. . A büntetés is meglehetősen szigorú: áprilisban a bíróság 15 év börtönbüntetést szabott ki két mozambiki férfira, akiket tetten értek.

rhinoceros

Dél-Afrikában naponta átlagosan két orrszarvút ölnek meg, így 2016-ra a vadorzás arra a szintre juthat, hogy több állatot lőnek ki, mint ahány születik. A vastagbőrűek kihalása így a közeljövő veszélye – véli Brit Reichelt-Zolho, a WWF NémetországKönigssee - Németország legszebb tava. AfrikaAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. -referense. A vadorzás és következményei Afrikában veszélyeztetik a lakosságot, a természetes forrásokat és gátolják az érintett országok gazdasági fejlődését. Közép-Afrikában a vadorzásból származó bevételt félkatonai csoportosulások fegyverek vásárlására fordítják. A problémával már Barack Obama amerikai elnök is foglalkozik. Eheti afrikai látogatásakor bejelentette, hogy nagyobb erőket mozgatnak meg a vadorzás és a vadállatokkal való kereskedelem elleni harcban és tízmillió dollárt állítanak az ügy szolgálatába.-Írta az MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!