A ködben úszó San Marino – lenyűgöző time-lapse videó

Rick Kloekke holland fotóst csodálatos látvány fogadta amikor októberben meglátogatta a családját San Marino-ban, a világ egyik legkisebb országában. A fotós ugyanis néhány esős nap után megcsodálhatta a ködtengerben úszó San Marino-t, amit természetesen meg is örökített, és a Titán-hegyen és környékén készült felvételeiből egy látványos time-lapse videót is összeállított.

san-marino

A kis ország lakossága egyébként közel 32 ezer főt számlál, a két legnépesebb város San Marino (a főváros), valamint Serravalle, melynek lakossága meghaladja a fővárosét. San Marino a harmadik legkisebb állam Európában, csak Monaco és a Vatikán kisebb nála. A világ legkisebb köztársasága volt 301-től 1968-ig, amikor is Nauru függetlenné vált. San Marino parlamentáris köztársaság, 1244-ben alkotott köztársasági alkotmánya az egyik legrégebbi az egész világon.

san-marino-2

San Marino Olaszország enklávéja, az olasz Emilia-Romagna és Marche régió határán. Domborzatát az Appenninek uralják, a legmagasabb pontja a Monte Titano, amely 749 méter. A Monte Titano csúcsán egy 11. századi és egy 13. századi erődítmény látható.

A turizmus rendkívül jelentős, évente több mint 3 millió turista látogat el San Marinoba. Az ország főbb látnivalói, a természeti szépségeken kívül, San Marinóban találhatók. A városfallal körülvett középkori óvárosban több száz éves épületek, templomok állnak.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!