A világ talán legnagyobb csigájáról nehéz elhinni, hogy valóban létezik

A Németországban élő Adrian Kozakiewicz már régóta rajong a hatalmas rovarokért, bogarakért és csigákért, olyannyira, hogy az elmúlt években elképesztő gyűjteményt hozott létre a legkülönlegesebb példányokból válogatva. A 20 éves fiatalember rendszeresen elutazik Ázsiába, hogy egzotikus állatai sorát tovább gyarapítsa, s ilyenkor többek közt Thaiföld, Malajzia és Laosz is az úti céljai között szerepel.

Adrian 10 évesen kezdett rovarokat gyűjteni és mára Európa egyik legismertebb rovartenyésztője lett, az utódokat állatkerteknek és kereskedőknek értékesíti. Adriannak már több mint 500 ezer követője van a Facebookon, az Instagramon pedig 200 ezeren követik bejegyzéseit, ami nem meglepő, hiszen előszeretettel tesz közzé megdöbbentő képeket a különleges “kedvenceiről”. Lenyűgöző gyűjteményében herkulesbogarak, vándorló levelek, hatalmas atlaszlepkék és orchideamanók is vannak, de az ő otthonában élhet a világ talán legnagyobb csigája is, mely olyan nagyra nőtt, hogy el sem fér a tenyerében.

A hatalmas termetű puhatestű egy afrikai óriáscsiga, pontosabban a Achatina marginata faj képviselője. A mocsári környezetet kedvelő afrikai óriáscsigák, vagy achátcsigák akár 30 centiméteresre is megnőhetnek, testtömegük elérheti a fél kilogrammot, így az ide sorolt csigafajok a legnagyobbak a Földön. Ha nem válnak más állatok, például trópusi madarak táplálékává, hosszú életkort elérhetnek, akár 10-12 évet is, azonban a fogságban tartott csigák életkora a felére is csökkenhet.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!