Ilyen, amikor a kolibrik medencés bulit tartanak

Csapatostul gyűlnek össze az aprócska kolibrik a Wild Wings nevű amerikai cég által készített különleges szökőkútnál, melyet kifejezetten a hűsölni vágyó madarak számára álmodtak meg. A fák közé kihelyezett madárszökőkút igencsak elnyerte a környéken élő kolibrik tetszését, melyek örömmel keresik fel a fürdetőt és mártóznak meg a hűsítő vizében. Egyik medencés partijukról egy videót is közzétett a Wild Wings, ebből az is kiderül, hogy olykor több tucatnyi madár gyűlik össze egyszerre és békésen fürdőznek együtt.

A kolibrik a madárvilág egyik legkülönlegesebb képviselőinek számítanak. Lenyűgöző légi mutatványokra képesek, többek közt egy helyben tudnak lebegni a levegőben, mely egyedülállónak számít a madarak között. Erre azért van szükségük, mert ez az egyetlen lehetőségük a nektár megszerzésére, lévén a legtöbb virág nem nyújt számukra alkalmas leszállóhelyet. Másodpercenként akár kétszáz csapást is végezhetnek apró szárnyaikkal.

Tollazatuk általában tarka és csillogó, ezért is nevezik őket repülő drágaköveknek. Meglepő módon rendkívül csekélyszámú mozgásmintából állítják össze változatos és bravúros légi táncukat. A kolibrik szívritmusa még nyugalomban is elérheti a 600 dobbanást percenként, de ez repülés közben megduplázódhat. Bár a kolibrik elsősorban a nektár fogyasztásához alkalmazkodtak, olykor rovarokra is vadásznak, mert a nektárban nincsen fehérje. Naponta csak nektárból a testtömegük felét kitevő mennyiséget fogyasztanak, hajnaltól alkonyatig ezernél is több virágot meglátogatva, így nem csoda, hogy jól esik nekik egy frissítő pancsolás. 

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!