Hóban játszó szibériai tigrisek – lenyűgöző drónvideót készítettek egy kanadai állatparkban

Lenyűgöző drónvideót készített egy kanadai állatpark szibériai tigriseiről David Etienne Durivage fotós. A DJI Inspire drónok népszerűsítéséhez készült felvétel Québec híres állatparkjában, a Zoo Sauvage de Saint-Félicien hólepte tigriskifutójában  készült.

A filmes külön engedélyt kapott rá, hogy a tigrisek közelébe irányítsa a drónt, így csodálatos felvételeket készíthetett a láthatóan kíváncsi állatokról, akik érdeklődve figyelték föléjük szálló szerkezetet, amit végig követtek és persze meg is próbáltak elkapni.

A szibériai tigris egyébként a legnagyobb méretű tigrisalfaj, és egyben nagymacska. Világosabb sárga, és vastagabb a bundája, mint a trópusi alfajoknak. Nemcsak nagyságuk miatt tűnnek ki a macskafélék közül, hanem több egyéb tulajdonságuk miatt is: hatalmas, 8-10 méteres ugrásokra képesek, emellett kiváló úszók, 6-8 km széles vizeken is átúsznak. Télen a befagyott folyók, folyómedrek jegén lévő lábnyomokat követik, s így találnak rá áldozataikra. Hangjuk is többféle: tudnak morogni, nyávogni és sziszegni is. Éjszaka vadásznak, főleg nagy testű növényevőkre, szarvasra, vaddisznóra, de esetenként még a medvét is elejtik.

tigrisek-2

Régen gyakori állat volt Kína északkeleti részén, Koreában, Mongólia északkeleti részén és Szibériában. Jelenleg csak egy kisebb populációja él vadon, nagyobb részt Oroszország távol-keleti területein. Különösen veszélyeztetett faj, mindössze 350-400 él belőle szabadon, míg a világ állatkertjeiben közel 500 egyedet tartanak számon, tehát többet mint ahány példány a vadonban megtalálható. Fennmaradásukat a vadászat és az élőhelyeik megsemmisítése veszélyeztetik legfőképpen.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!