Tavaszi enteriőr frissítés otthon

Megérkeztek az első tavaszi, szinte már nyárias napsugarak, így ideje, hogy búcsút mondjunk a hideg, zord téli időszaknak. A tavasz a megújulás szimbóluma is, és ilyenkor ösztönösen mindenki vágyik arra, hogy felfrissítse, megújítsa a környezetét. Bár előszeretettel indulunk a hétvégéken kirándulni vagy a kertbe ápolni a növényeinket, de a tavaszi nagytakarítás után a belső enteriőrt is érdemes felfrissíteni, hogy a fárasztó munkanapok után hazaérve, friss tavaszias hangulat fogadjon minket. Lássunk is hozzá, és most nézzük, hogy milyen trükkökkel csempészhetjük be a szobákba a tavaszt!

Fotó forrása: canva.com

A tavaszi lakásdekoráció alappillérei

A lakástextíliák között az alapdarabokat érdemes legelőször lecserélni. A téli sötétítő függönyök úgyis mosásba kerülnek a nagytakarítás alkalmával, és a helyükre választhatunk világosabb árnyalatú vagy tavaszi mintákkal díszített modelleket. Az asztalterítők cseréjére gondolnak először a legtöbben, hiszen a Húsvéti teríték meg is követeli, hogy egy világosabb tónusú vagy virágmintás terítőt tegyünk fel. Az ünnep alatt az abrosz fókuszban is van, azonban a mindennapokban a függönyök jobban érvényesülnek a belső térben. 

Amivel még hasonlóan markáns hatást lehet elérni gyorsan, az az ágytakaró cseréje. A hálóba egy csapásra becsempészi a tavaszt egy pasztell árnyalatú vagy virágmintás takaró, mert nagy felületet fed le. A nappaliban pedig a párnahuzatokra érdemes gondolni. Ha ezekből a textíliákból többféle garnitúrát tartunk, akkor könnyű dolgunk van és kombinálhatjuk is őket. 

Érdemes mindig egy-egy darabbal bővíteni az otthoni kollekciót, amit szerencsére online rendeléssel is megtehetünk például a Home&Style Lakberendezési webáruház szép és minőségi termékeiből. 

Filléres ötletek tavaszi hangulatban

Természetesen a tavaszi hangulathoz nem feltétlenül vásárolgatnunk. Ez az évszak ugyanis megkönnyíti a dolgunkat és rengeteg lehetőséget kínál nekünk, csak észre kell vennünk! 

A vázában legyen mindig virág! 

Egy szál illatos orgona vagy egy színes tulipán mindenkit elbűvöl a szépségével és könnyen beszerezhető a közeli parkból vagy a kertünkből. 

Fotó forrása: Pixabay

A balkonládákat, cserepeket és dézsákat is töltsük meg tavaszi virágokkal! Például a vadárvácska, kőtörőfű, ikravirág, lángvirág és pázsit viola csodás színfoltokat fog mutatni az ablakainkban. Ezek az évelők ráadásul jövőre is szépen fognak virágozni, és akár a kertbe is kiültethetjük őket. 

Tavasz a konyhában

Tavasszal új alapanyagok is érkeznek a konyhába. Ilyenkor szívesen veszünk friss zöldfűszereket, zöldségeket, spárgát, vagy készítünk májusban bodzaszörpöt. Ezeket mind használhatjuk dekorációnak is, csak egy kis kreativitásra van szükség. A cserepes zöldfűszereket vegyük ki a csúnya fóliából. és állítsuk szép kaspóban az ablakpárkányra. A spárgát ne dobjuk be a hűtő alsó fiókjába, hanem állítsuk egy kis üveg vízbe, ezt is tegyük kaspóba és rendezzük el szépen a zöldfűszerekkel. 

A nagy befőttesüvegben készülő bodzaszörpöt pedig tegyük egy olyan jól látható helyre, ahol nem zavarja a napi rutint. Ezek a élő és ehető dekorációk csodás hangulatot adnak majd a konyhának, amit még megfejelhetünk egy tavaszi vitrázs függöny kihelyezésével is.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!