Hatalmas kezek emelik a magasba a vietnami hegységben kanyargó hidat

2018-ban adták át Vietnam legkülönlegesebb hídját, mely szédítő magasságban kanyarog a gyönyörű Annamite hegységben.

A 150 méter hosszú Arany híd nevű szerkezet 1400 méteres tengerszint feletti magasságban épült meg, a hegyek ölelésében fekvő Da Nang városának közelében, s egyedülálló panorámát nyújt a lenyűgöző vidékre. A gyalogos hidat, melynek mentén élénk színű virágok pompáznak, még érdeksebbé teszi, hogy úgy tűnik mintha hatalmas, kőből kifaragott kezek tartanák.

A nem mindennapi építményt 2018 nyarán avatták fel és óriási népszerűségnek örvend hazájában és azon túl is. A Ba Na Hills nevű hegyi üdülőövezetben található hidat turisták tízezrei keresték már fel átadása óta, hogy megcsodálják a különleges kialakítású szerkezetet.

A TA Landscape Architecture által tervezett gyalogoshíd olyan, mintha “az istenek hatalmas kezei emelnének ki egy aranyszálat a földből” – mondta Vu Viet Anh, a tervezőcég munkatársa, hozzátéve, hogy meglepődtek azon, mekkora sikert aratott a híd a helyiek körében és nemzetközi szinten is. A felhők felett épült gyalogos híd annak a nagyszabású projektnek a része, mellyel jelentősen fejleszteni kívánják a térség idegenforgalmát.

Da Nang Vietnam egyik legjelentősebb kikötővárosa, a Dél-kínai-tenger partvidékén fekszik, több mint 700 km-re Hanoitól. A várostól nem messze, nyugatra található Ba Na Hills-t 1919-ben, a francia gyarmati uralom alatt hozták létre. A település, amely annak idején népszerű üdülőhely volt a franciák körében, több mint 2,7 millió látogatót vonzott tavaly.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!