Ősi síremlékek mesélnek egy titokzatos tibeti civilizációról

Tucatnyi, több mint kétezer éves síremléket tártak fel kínai régészek TibetTop 10 látnivaló Tibetben. területén, egy heteken át zajló nagyszabású ásatáson. A Szecsuáni Egyetem kutatói július elején kezdték el az ásatásokat a délnyugat-kínai Ngari prefektúrában. Huo Vej, az egyetem történelmi és kulturális fakultásának vezetője arról számolt be, hogy több mint 70 műtárgyat, köztük bronz tükröket, szöveteket, cserépedényeket találtak a Pejang Tungkar-i romoknál feltárt sírokban.

Forrás: Wikimedia Commons/Jean-Marie Hullot

Több érdekes leletre is rábukkantak a munkálatok során, többek közt kölest találtak egy cserépcsuporban és teát egy fadobozban, melyek feltehetően a Han-dinasztia (Kr. e. 206-220) és a Csin-dinasztia (265-420) közötti korszakból származnak. A sírokban lovakEgy felszerszámozott katonai ló megkövült maradványa került elő Pompejiben. és marhák csontvázEgy orrszarvú és egy tengeri vidra keverékére hasonlított az ősi négylábú bálna. át is megtalálták, amelyeket áldozati állatokként temettek el. A feltárásMegtalálták az óriások eltűnt városát Etiópiában. azt mutatja, hogy a Pejang Tungkar régió civilizációja hosszú ideig fennmaradt, és szoros kapcsolatban állt a környező területekkel.

Forrás: Capital Museum

Mielőtt a hetedik században a buddhizmusBorobudur - a világ legnagyobb buddhista templomegyüttese. megjelent volna Tibetben, a történelmi feljegyzések szerint a térségben volt egy Sangsung kultúrának nevezett korszak. A sírok kora és helyszíne hasonlóságot mutat azzal, amit az egykori Sangsungról tudunk, valószínűleg lehetett köztük kapcsolat – mondta Huo. A romoknál 1994 óta már sok ásatás és kutatásA macskák képesek megkülönböztetni az emberek által kimondott szavakat. folyt. A régészeti helyszínen számos buddhistaBorobudur - a világ legnagyobb buddhista templomegyüttese. barlangot és síremléket tártak fel.

Forrás: Wikimedia Commons/Yasunori Koide

Sangsung ősi királyságáról széles körben úgy vélik, hogy a bön vallásTop 10 látnivaló Tibetben. bölcsője és a térség kulturális és politikai központja volt. A buddhizmus megjelenése előtt az Indiából Tibetbe beáramló ősi vallás volt a meghatározó, követői „természetes szellemeket”, például a hegyeket és a tavakat imádták. Sangsung királysága magas hegyláncok között jött létre és több száz évig uralta a mai Tibet északi részét.

Extensive exchanges between ancient Tibet and other regions

Artifacts have been found that prove extensive exchanges between ancient Tibet and other regions. The discovery was made in prehistoric ruins in the high-altitude region of the sparsely populated western part of Tibet Autonomous Region, southwest China.

Közzétette: CGTN – 2018. augusztus 18., szombat


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!