Kétéves öccsét élesztette újra egy kilencéves német kisfiú

A kerti medencébe esett az a kétéves kisfiú, akit kilencéves bátyjának sikerült újraélesztenie. A kétéves kisfiú a hétvégén az észak-hesseni Korbachban lévő családi házuk medencéjébe esett, és elvesztette az eszméletét. 65 éves nagymamája és kilencéves bátyja húzták ki a vízből – számolt be a szombati balesetről a helyi rendőrség.

Ezután a nagyobbik fiú telefonált a mentőknek. Egy szakember telefonos irányítása mellett elkezdte újraéleszteni a kisöccsét. A mentős elmondta neki, hogyan végezzen szívmasszázst, és hogyan lélegeztesse a kicsit. Amikor a mentősök kiérkeztek, a kétéves már újra magától vette a levegőt. Ezután helikopter szállította a marburgi egyetemi klinikára, az életveszély vasárnapra múlt el – közölték a rendőrök.

“A nagyfiú rendkívül okosan reagált” – dicsérte meg a rendőrség szóvivője az életmentőt. A közlemény szerint a két kisfiú egyedül volt a szülői házban a nagymamával. A kétéves kiszaladt a házból a kertbe, amíg a nagymama a fürdőszobába ment pelenkáért. Ahogy visszatért, unokáját a mintegy négy méter széles, másfél méter mély medencében látta, hasra fordulva. A nagyobbik unoka hívta a mentőket, mert a nagymama nem beszél jól németül.

medence

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!