31 ujjal született egy kisbaba Kínában

Ritka születési rendellenességgel született egy kínai kisbaba: a kis Hong Hong kezein ugyanis 15, lábain pedig 16 ujj található. A kisbaba polidaktiliában (sokujjúság) szenved, amely a fejlődési rendellenességek között az ujjrendellenességek egyike. Leggyakrabban hatujjúságában nyilvánul meg, főleg a kéz kisujji oldalán jelentkező ujjtöbblet formájában. A hatujjúságnak is két formája van, súlyosabb esetben egy teljesen különálló hatodik ujj jelenik meg, enyhébb esetben a hatodik ujj csak bőrkinövésnek számít. Hong Hong este azonban sokkal súlyosabb, hiszen összesen 31 ujjal született.

Sokujjúság

Szülei, akik mindketten gyárakban dolgoznak Hunan tartományban, kétségbeesetten próbálják előteremteni a pénzt a költséges műtétre, azonban mivel a beavatkozás több millió forintnak megfelelő összegbe kerül, kizárólag adományozók segítségével tudják összegyűjteni a hatalmas összeget.

A kisfiú édesanyja is ebben a rendellenességben szenved, de neki csak egy-egy plusz ujja van végtagonként, ahogy a legtöbb ilyen beteg esetében ez előfordul. A gyermek apja elmondta, hogy tartottak attól, hogy a kisfiuk örökli majd a fejlődési rendellenességet, ugyanakkor korábban három kórházban is végeztek vizsgálatokat és az orvosok egyszer sem állapították meg nála a betegséget, és biztosították őket arról, hogy a gyermeknek normálisak lesznek a végtagjai. Éppen ezért, habár korábban próbáltak felkészülni rá, a szülők megdöbbentek amikor Hong Hong megszületett, mivel a jobb kezén hét, a balon pedig nyolc, valamint mindkét lábán nyolc-nyolc ujjat láttak.

Sokujjúság

Sokujjúság

Először a helyi újságok írták meg az esetet és arra kértek mindenkit, hogy segítsenek a családnak, majd később az országos és a nemzetközi sajtó is beszámolt a kisbaba állapotáról, amely után egyre többen jelezték, hogy szívesen segítenének. Amennyiben sikerül összegyűjteni az operáció költségét, néhány hónap múlva elvégezhetik a kisbabán a bonyolult beavatkozást.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!