Ökölnyi jégdarabok rombolták szét a nagyvárost

Tucatnyi felvétel örökítette meg a „szupervihar” tombolását az ausztráliai Brisbane-ben, ahol százmilliós kárt okozott az alig félórás természeti csapásTeljes egészében megdőlt egy szálloda a Tajvant megrázó földrengés következtében. .

storm

Évtizedek óta nem csapott le olyan erős viharLátványos time lapse felvétel egy vadul tomboló viharról. az AusztráliaEgy ausztrál bozótosban megtalált helyszín lehet a világ legrégebbi csillagvizsgálója. keleti partján található nagyvárosra, mint csütörtök délután. A hurrikánerejű szelekkel érkezett szupervihar teljesen váratlanul csapott le a városra, amit pillanatokat alatt teniszlabda nagyságú jégdarabok kezdtek el bombázni. A szupercellaHatalmas viharfelhő alakult ki Sydney felett. hatalmas mennyiségű vizet is zúdított Brisbane-re. A beszámolók szerint húsz perc alatt annyi csapadék érkezett, mint általában egy hónapÚjabb hatalmas napkitörést észleltek. alatt szokott.

storm2

Quuensland állam kormányfőjének közlése szerint 39 ember sérült meg a délutáni csúcs idején kitört viharban, akik közül 12-őt kellett kórházba szállítani. Szerencsére egyikük sem szenvedett életveszélyes sérüléseket, de ez a viharról készült felvételeket elnézve csak a szerencsének köszönhető. Az ausztrál biztosítók „katasztrófának” nevezeték a vihart, amelyben nagyjából ötezer épület és négyezer autó sérült meg. Volt olyan ház, amit szó szerint kettévágott egy, a nagy erejű szelektől kidőlt fa. A kár nagysága több, mint százmillió ausztrál dollár lehet. Szemtanúk szerint a viharHomokvihar tombolt az Indiai-Óceán felett. elvonulása után a városEgy orosz város, amit elnyel a föld. háborúElképesztő légi felvételek, amik új nézőpontból mutatják be a szíriai háborút. s övezetre emlékeztetett. A helyi kormány a hadsereg segítségét kérte a romok eltakarítására. – Írja a Hir24


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!