Imádja az idős elefánt, ha gondozója klasszikus zenét játszik neki

Minden alkalommal elbűvölten hallgatja a thaiföldi Elephants World rezervátumában élő idős elefánt, amikor gondozója klasszikus műveket játszik neki a zongorán.

A 80 esztendős Ampan egyik szemére teljesen vak, a másikkal is csak alig lát, így sokkal jobban odafigyel a hangokra, s láthatóan imádja a kellemes dallamokat. Az idős állat nemcsak zenei ízlése, de kora miatt is különlegesnek számít, ugyanis több mint 10 évvel meghaladta fajtársai átlagos életkorát.

A szervezet kötelékében dolgozó Paul Barton elmondta, hogy nemcsak Ampan, hanem a többi elefánt is szereti a zongorajátékot, s kedvenceik közé tartozik Beethoven, Ravel, Chopin és Debussy, így gyakran csendülnek fel műveik a Kancsanaburi tartományban elterülő elefántközpontban.

A gyönyörű környezetben elterülő rezervátumot egyébként 2008-ban alapította meg Dr. Samart Prasitthiphon állatorvos és felesége, azzal a céllal, hogy gondoskodjanak az idős, illetve a hosszú éveken át dolgoztatott legyengült elefántokról, melyeket sokszor sorsára hagynak egykori tulajdonosaik. Az Elephants World teljesen önállóan működik és mostanra az egyik legismertebb és legnevesebb ilyen szervezet, ahová folyamatosan érkeznek önkéntesek a világ minden tájáról és jelenleg is több mint 30 állatról gondoskodnak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!