Máté Bence megdöbbentő békás fotója nyert a World Press Photo természet kategóriájában

Máté Bence Túlélési ösztön című megdöbbentő békás fotóFantasztikus fényképek a Smithsonian Magazine fotópályázatán. ja nyert az év sajtófotóWorld Press Photo 2011. it elismerő World Press Photo-díj természetAz év természetfotósa pályázat 2013 nyertes fotói. kategóriájában.

A magyar természetfotó6 év és 720 ezer fotó után kapta el a tökéletes pillanatot a fotós. s fényképGyönyörű képek a legrangosabb természetfotós versenyen. én levágott lábú békák láthatók, amint a felszín felé törekednek, miután visszadobták őket a békapetékkel teli vízbe. A fotó tavaly áprilisban készült Romániában, Kovászna megyében és arra hívja fel a figyelmet, hogy tavasszal szerte a világon sok, párzásra összegyűlt béka lábát vágják le étkezési célra gyakran úgy, hogy az állat még él.

‘Survival Instinct’ by Bence Máté (Hungary) is one of three nominees in the ‘Nature, singles’ category of the 2019 Photo…

Közzétette: World Press Photo – 2019. február 28., csütörtök

 

Az amerikai John Moore nyerte az év sajtófotója fődíját, képe egy síró hondurasi kislányt ábrázol Mexikó és az Egyesült Államok99 éve nem látott napfogyatkozásra készül az Egyesült Államok. határán. A Getty Images ügynökség fotósa akkor készítette a felvételt, amikor a kétéves gyerek menedékkérő édesanyját letartóztatták az amerikai határőrök a texasi McAllenben. A fődíj 10 ezer eurós pénzjutalommal jár.

Idén új díjkategóriával gazdagodott a mezőny: az elismerés az év fotóriportjának jár, nyertese a svéd-holland Pieter Ten Hoopen lett, aki latin-amerikai migránsok konvoját ábrázolta 2018 októberében-novemberében.

A szervezet pályázatA 2017-es Siena International Photo Awards legjobb képei. ára több mint 4700 fotós jelentkezett csaknem 80 ezer fotóval. A zsűri 25 ország 43 fotósát jelölte díjaira a különböző kategóriákban. A közlemény szerint a jelöltek harmada nő, míg tavaly ez az arány mindössze 12 százalék volt.

A győztes fotók és a döntőbe jutott pályaművek megnézhetők a World Press Photo honlapján!

A 34 éves, számos nemzetközi természetfotós6 év és 720 ezer fotó után kapta el a tökéletes pillanatot a fotós. díjat nyert Máté BenceMáté Bence természetfotós nyerte a BBC világversenyének egyik kategóriáját. mintegy hatszáz felvételéből márciusban nyílt szabadtéri kiállításPéntektől láthatóak a Néprajzi Múzeumban a World Press Photo díjazott felvételei. Budapesten, majd a tárlat országos turnéra indult. Április végéig Debrecenben, Gödöllőn május 3-tól 10-ig, Egerben június 13-tól július 7-ig, Keszthelyen július 11. és augusztus 4. között, Szegeden augusztus 8. és szeptember 8. között, Győrben szeptember 12-től október 6-ig, Miskolcon pedig október 10. és november 3. között lesz látható.

Cikkajánló: Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás

MTI/Balogh Zoltán

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!