Csodálatos videó mesél az erdő életéről

Az olaszországi Abruzzo Nemzeti Park (Parco Nazionale d’Abruzzo) sokszínű állatvilágát és csodálatos erdejét hivatott bemutatni az a videó, melyhez egy kameracsapda segítségével több mint egy éven át készítettek felvételeket. Az Appennin-hegység nemzeti parkjában elterülő erdőt Európa legrégebbi bükkösének tartják és már jelölték az UNESCO világörökségi listájára. Az erdő lakóit egy öreg bükkfánál örökítették meg, melynél számtalan állat megfordul, köztük szarvasok, borzok, farkasok, rókák, vaddisznók és medvék is felkeresik.

A bükkfa két völgy kereszteződésében áll, ezért mind a négy évszakban akad látogatója. A felvételen szereplő egyik medve még a háta vakargatásához is igénybe veszi a fát. A vedlés során a medvék előszeretettel dörgölőznek a fák törzséhez, hogy enyhítsék a viszketést, valamint összekötik a kellemeset a hasznossal, hiszen otthagyják a szagukat is.

A különleges összeállítás két olasz fotós, Bruno D’Amicis és Umberto Esposito munkáját dicséri. “Amit most láthatnak, csak egy apró részlete egy hihetetlen élménynek. Az elmúlt két évben megértettük, hogy az erdő mérhetetlen nagyságában minden fa egyedi” – írták az alkotók.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!