Egy egész város épületei dőlnek Brazíliában

Cimkék: , , ,

Santos Brazíliában található városA legszennyezettebb városok. , mely 80 kilométerre fekszik Sao Paolo-A Csontváz-tó rejtélye. l. A városban egy érdekes jelenség figyelhető meg, a vízparton sorakozó épületek elkezdtek megdőlni.

A probléma Santos talajában rejlik. A hét méter mély homokréteg alatt 30-40 méteres mélységig a talaj csúszós agyagból épül fel, amely nem bírja el a sokemeletes épületeket. Ideális esetben az épületek alapjait az alapkőzetre kellett volna építeni, ami 50 méter mélyen található, de ezeknek a vízparti épületeknek az alapja csak 4-5 méter mély. Miután az első épület elkezdett megdőlni, láthatóvá vált a probléma, hogy a sekély alapzatú épületek építését nem lehet folytatni.

Santos - Megdőlt épületek

Sokan úgy gondolják  súlyosbító tényező, hogy sok épület szorosan helyezkedik el egymáshoz és a keskeny alakjuk miatt már félő, hogy dominó-effektusként fognak egyszerre összedőlni. A szakemberek tagadják, ezt, azzal érvelve, hogy az épületek általában függőlegesen omlanak össze és nem veszélyeztetik a mellette álló épületet.

Santos - Megdőlt épületek

Jelenleg közel 100 épület dőlt meg félelmetes szögben 02016 lehet az eddigi legmelegebb év. ,5 méter és 1A bostoni melasz katasztrófa. ,8 méter kidőléssel. Néhány évvel ezelőtt próbálkoztak az épületek helyreállításával, egyetlen épület dőlésének megállítása 1.500.000$ volt, így a magas költségek miatt leállították a renoválásokat.

A lakosok megtanultak együtt élni a helyzettel, de jövőjük kilátástalan lesz, mert az ingatlan árak lezuhantak egy idő után az épületeket is el kell hagyniuk.

Santos - Megdőlt épületek

Santos - Megdőlt épületek

Santos - Megdőlt épületek

Santos - Megdőlt épületek

Santos - Megdőlt épületek


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!