A vadregényes Grand Canyon

Cimkék: , , , , , , ,

A Grand CanyonElképesztő mutatvány a Grand Canyon felett. (“Nagy szurdokA nap képe - gyönyörű szurdok a Watkins Glen Nemzeti Parkban. ”) a ColoradoA világ legszebb útjai. folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok az Egyesült Államok ArizonaA Paria-kanyon megkövült homoktengere. államában. A Grand Canyont a Colorado folyó valószínűleg 17 millió év alatt hozta létre. 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 29 km-ig terjed, mélysége 1200 és 1800 méter közötti. Nagy része a Grand Canyon Nemzeti ParkA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. on belül fekszik, mely egyike az első nemzeti parkoknak az Amerikai Egyesült Államokban A Grand Canyon a világ hét természeti csodáinak egyike. Évente kb. 5 millió turistát vonz a vadregényes természeti ritkaság.

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Ez a vidék 1893-ban erdőTojás alakú kilátó vezet a fák koronái fölé a Bajor Nemzeti Park erdejében. rezervátumként került védelem alá, méghozzá Benjamin Harrison elnök hathatós közreműködElképesztő ködzuhatag. ésével. 1908-ban Theodore Roosevelt alapította a Grand Canyon Nemzeti Emlékművet, és 1919-ben alakult meg maga a nemzeti park7 csodálatos park . , amelynek területét 1975-ben kibővítették. A park déli része egész évben, az északi május közepe és október között látogatható. A meredek ösvényeken le is lehet jutni a folyóGyönyörű helyek a Föld minden tájáról. ig, ahol nyáron akár 40 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, kényelmes tempóban egy-egy napba is telik a le- és feljutás.

Grand Canyon

Grand Canyon

A kanyonA kazahsztáni Charyn Kanyon.  egy részén ma is a hualapai indiánokA valódi Vadnyugat.  felügyelete alá tartozik, a meredek falakba vájt barlangokban laknak. Az első expedíciót John Wesley Powel vezette 1893-ban, részletesen felderítette és a Colorado vad zuhatagain le is hajóKészül a világ legdrágább, 89 milliárd értékű Monacot formázó hajója. zott, úti beszámolója nyomán vált népszerű turista célponttá. Különösen kedvelt célpontja a vadevezősöknek a vízi túra. 2007-ben különleges látványossággal bővült a park, a Skywalk (Égi séta) kilátóTojás alakú kilátó vezet a fák koronái fölé a Bajor Nemzeti Park erdejében. val, mely a folyó felett 1200 méter magasan a peremtől húsz méterig nyúlik ki, alja és falai üvegből vannak. Több nagyobb és mélyebb kanyon is van a Földön, de még mindig a Grand Canyon a legismertebb.

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon

Forrás:wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!