Betiltották a tengeri emlősök fogságban tartását és szaporítását Franciaországban

Hosszabb távon a delfinshow-k végét jelentheti Franciaországban, hogy a kormány betiltotta a tengeri emlősök fogságban tartását és szaporítását, és megszigorította a már fogságban lévő cetfélék, köztük a gyilkos bálnaként vagy orkaként is ismert kardszárnyú delfin tartásának feltételeit.

Fotó: pixabay/scooby12353

A hivatalos közlönyben megjelent új jogszabály csak a törvény életbe lépésekor már fogságban lévő delfinekkel és bálnákkal tesz kivételt, szaporítani azonban ezeket sem szabad. A már fogságban lévő tengeri emlősök medencéit legalább 150 százalékkal meg kell nagyobbítani, hogy az állatok távolságot tarthassanak a látogatóktól és a többi állattól, a medencék vizét pedig nem szabad klórral kezelni.

Forrás: YouTube/SeaWorld Parks & Entertainment

A látogatók nem érintkezhetnek közvetlenül a delfinekkel, és nem is úszkálhatnak olyan medencében, amelyben cetféle is tartózkodik. A delfináriumok hat hónapot kaptak az új rendelkezések alkalmazására, a medencebővítési munkákat három éven belül kell befejezniük.

Fotó: Wikipedia/Anagoria

Az új jogszabály a tengeri cirkuszok előre látható végét jelenti Franciaországban – örvendeztek első reagálásukban állatvédő szervezetek. A kormány bombát dobott a delfináriumokra – kommentálta keserűen az új törvényt Európa legnagyobb tengeri szórakoztatóparkja, a dél-franciaországi Antibes-ban működő Marineland igazgatója.

A jogszabályt állatvédő szervezetekkel és a Nemzeti Természettudományi Múzeummal együttműködve hozta meg Segolene Royal környezetvédelmi miniszter – közölte a kormány.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!