A világ eddigi legnagyobb igazgyöngyét találta meg egy halász a Fülöp-szigeteken

A világ legnagyobb, 34 kilogrammos igazgyöngyét tették közszemlére kedden a Fülöp-szigeteken. A 100 millió dollár értékűre becsült gyöngyöt egy Palawan szigeti halász találta még 2006-ban, de egészen eddig az ágya alatt rejtegette mint szerencsehozó talizmánt – közölte Aileen Cynthia Amurao, a Fülöp-szigetek idegenforgalmi hivatalának illetékese.

Amurao szerint a halász nem volt tisztában a lelet értékével, és csak azután döntött úgy, hogy átadja a hatóságoknak, hogy a háza leégett. A turisztikai illetékes szerint még drágakőszakértőknek is meg kell vizsgálniuk a 67 centiméter hosszú, 31 centiméter széles gyöngyöt, hogy bebizonyosodjon, valóban a világ legnagyobb igazgyöngyét találták meg.

igazgyöngyFotó: Aileen Cynthia Amurao

Az eddigi rekordot az ugyancsak Palawan partjainál talált Lao Tzu-gyöngy tartotta 6,4 kilóval. Az ilyen extraméretű gyöngyök a több mint egy méterre is megnövő óriáskagylókban keletkeznek, de ritkák. A rendkívüli igazgyöngyöt szeretnék a Fülöp-szigeteken tartani, Palawan sziget Puerto Princesca városában, hogy turistákat csalogasson a térségbe.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!