Ejtőernyős hódok – repülővel telepítették át az elszaporodott hódokat Amerikában

Egy több évtizeddel ezelőtt készült, elveszettnek hitt felvétel került elő Amerikában egy különös hódtelepítési módszerről. Az 50-es években ugyanis Idaho államban a vadőrök kitalálták, hogy repülővel szállítják el az elszaporodott állatokat távoli, a hódok számára alkalmas élőhelyekre és ejtőernyővel dobják le őket a nehezen megközelíthető helyeken. Kiderült, hogy a különös hódtelepítést tartalmazó szalagot félrekategorizálták, és csak véletlenül bukkant rá egy Sharon Clark nevű hal- és vadtörténész. A sokak által keresett, hírhedt felvételt digitalizálták, és az idahói Vad- és Halgazdálkodási Hivatal feltöltötte a Youtube-ra.

Ejtőernyős hódok

Ejtőernyős hódok

A videón látszik, hogy a vadgazdálkodási hivatal munkatársai a csapdával befogott állatokat egy nagyobb ketrecben, autóval szállítják el, majd a nehezen elérhető vidékeken repülőről dobták le a hódokat, egy ejtőernyővel ellátott szállítódobozban. A videóból kiderül, hogy az áttelepített állatok sértetlenül élték túl az ejtőernyőzést.

Ejtőernyős hódok

Ejtőernyős hódok

VIDEÓ:

Észak-Amerikában egyébként nem ritka, hogy repülővel oldják meg egy-egy állatfaj áttelepítését, halakat is szoktak repülőről olyan tavakba dobálni, melyeket hagyományos szállítóeszközökkel nem vagy csak nehezen tudnának elérni. Cikkajánló: Látványos haltelepítés – repülőből szórják a tavakba a halakat


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!