25 éve él az esőerdőben egy amerikai férfi

Mick Dodge több mint 25 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy otthagyja addigi életét és elvonul a modern civilizációtól. A férfi mindenfajta kényelem és technikai vívmány nélkül él az Olympic-félszigeten, a Hoh esőerdőben (mely az Olympic Nemzeti Park gyönyörű mérsékelt égövi esőerdeje). Az amerikai férfi korábban nehézgépkezelő volt és Earth Gym (Edzés a természetben) technikát tanított. A természetimádó Dodge egyébként Okinawaban, Japánban, a Kubasaki középiskolában szerzett érettségit. Főiskolára anyagi okok miatt nem járt, de olvasni és a természetről tanulni nagyon szeret. Ha elolvas egy könyvet akkor ültet egy fát ahelyett, amit a könyv nyomtatásáért kivágtak.

Mick Dodge

Mick Dodge nem fél a hidegtől és az éhségtől, az étkezést mindig megoldja valahogy, ha kell, akár dögevésre is ráveszi magát. Mick nem él remeteként, ugyanis csatlakozott a hegyekben élők közösségéhez és nem kevés győzködés után beleegyezett, hogy a National Geographic Channel forgasson róla egy sorozatot “Mick Dodge legendája” címmel.

Mick Dodge

A National Geographic azon kérdésére, hogy mi ösztönözte arra, hogy kiköltözz az erdőbe, így válaszolt:

Fájt a lábam. Kalapácsujjaim voltak, talpi fájdalmaim (plantar fasciitis), eldeformálódott lábaim. Annyira fájtak a lábaim, hogy alig tudtam menni, pedig előtte mindig futással és gyaloglással vezettem le a civilizált élet stresszét, így próbáltam értelmet adni a modern világ történéseinek, amelyben éltem. Hoh számomra már ekkor is az otthont jelentette, így hát hazajöttem meggyógyítani a lábam.

Ahogy ösztönösen a saját utamat jártam, kiléptem a modern világ elszigeteltségéből és a természetben találtam magam. Az eredmények gyorsan jöttek. Nemcsak a lábaim gyógyultak meg, de a hát- és nyakfájdalmaim és a szívpanaszaim nagy része is megszűnt és nagyon hamar újra futottam is, kilépve ebből a folyton ülő, stresszes, elkábított modern világbeli életből. Arra edzettem az elmém, hogy ismerje fel a problémák gyökerét. Egyszerű dolog ösztönösen a magad útját járni, de nem megy egyből.

Mick Dodge

Mick Dodge

A most 63 éves férfi nem hanyagolja el magát még az ilyen szélsőséges körülmények között sem. Hálok, kövek, és kötelek segítségével edzi magát. Fiatal diákok folyamatosan meglátogatják őt, hogy minél több érdekességet tanulhassanak tőle. Számára ismeretlen a stressz, és boldogabb, mint valaha. Mick Dodge, aki egyébként gyakran egy fa odújában hajtja álomra a fejét, elmondta, hogy ő a természetben, az erdőben érzi jól magát és nem tudja elképzelni, hogy valaha is visszatérne a modern világba. Elmondása szerint, ez volt élete legjobb döntése. Boldogság és önfeledt nyugalom sugárzik az arcán, amint az erdőben szalad, a talpához hozzáér a csillagmoha vagy éppen falevelet eszik.

Mick Dodge

Mick Dodge

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!