Több mint kétszeresére nőtt a tigrisek száma Indiában

Másfél évtized alatt több mint kétszeresére nőtt és csaknem elérte a háromezret a tigrisekKihalás szélén állnak a nagymacskák!. száma Indiában, amely ezzel “a világ egyik legbiztonságosabb és legnagyobb élőhelyévé” vált a veszélyeztetett nagymacskákTíz érdekes tény a kihalás szélére került nagymacskákról. számára – jelentette be Narendra Modi indiai miniszterelnök, a legutóbbi tigrisszámlálás eredményét ismertetve.

Indiában 14-15 éve mindössze 1400 tigrisTíz érdekes tény a kihalás szélére került nagymacskákról. élt, számuk 2014-re 2226-ra emelkedett, a 2018-as felmérés során pedig már 2967 csíkos bundájú ragadozót számoltak össze, ami “történelmi eredmény” a miniszterelnök szerint. A globális tigrispopuláció háromnegyede immár Indiában él.

Forrás: Wikimedia Commons/Fitindia

A tigris IndiaElefántmentés egy indiai teaültetvényen. nemzeti állatának számít, a helyi természetvédelmi törvény pedig veszélyeztetett fajként tartja számon. Narendra Modi hangoztatta, hogy India négy évvel a határidő előtt teljesítette a Szentpéterváron 2010-ben tartott első globális tigris-csúcstalálkozó célkitűzését, a tigrisek számának megkétszerezését 2022-re. A tigrisrezervátumok száma tavaly 860-ra emelkedett a 2014-es 692-ről. Az ország már az 1970-es években elindította saját tigrisvédelmi akciótervét, amelynek részeként bűncselekménnyé nyilvánította a tigrisek megölését és védett területeket jelölt ki a faj számára.

Forrás: Wikimedia Commons/Tjdeena 

A legutóbbi tigris-népszámlálás minden korábbinál kiterjedtebb és alaposabb volt – reagált a kormány bejelentésére Belinda Wright, az újdelhi központú Indiai Természetvédelmi Társaság (WPSI) alapíKerékpárral a belgiumi tó vizén keresztül. ja. A tigrisek megmentése szempontjából az egyik legfőbb kihívást jelenleg az állat és ember közti konfliktus okozza a túlnépesedett ázsiai országban – mutatott rá a természetvédő aktivista. A kormány adatai szerint Indiában minden nap megöl egy embert tigris vagy elefántElefántmentés egy indiai teaültetvényen. .

Forrás: Bob Jagendorf/flickr 

Cikkajánló: Többféle tigris létezik, mint hinnénk


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!