Tizenöt tonna elefántcsontot égettek el Kenyában

Összesen tizenöt tonna elefántcsontot égetett el Nairobiban a kenyai elnök, Uhuru Kenyatta. Az elefántcsontKína végleg betiltja az elefántcsont kereskedelmet. kilóját 2100 dolláros áron veszik Kínában, a kedden elégetett mennyiség értéke nagyjából 30 millió dollár lehetett. KenyaCsodálatos felvételek készültek az elefántok királynőjéről, nem sokkal a halála előtt. nemcsak az afrikai elefántra vadászó orvvadászokTöbb mint ezer orrszarvút ejtettek el orvvadászok a Dél-afrikai Köztársaságban. kedvelt helye, de a térségben lemészárolt ormányosok agyarCsodálatos felvételek készültek az elefántok királynőjéről, nem sokkal a halála előtt. ának fő csempészútvonala is.

Elefántok

“Használhatatlanná kell tenni a vadállatokEladják a zimbabwei nemzeti parkokban élő vadállatok egy részét. trófeáit mindenütt a világon” – mondta a NairobiDandora - "a halál szeméttelepe". Nemzeti ParkCsodálatos felvételek készültek az elefántok királynőjéről, nem sokkal a halála előtt. ban Kenyatta elnök, mielőtt meggyújtotta az elmúlt években elkobzott elefántagyarakból rakott háromméteres máglyát. Az elefántcsont öt át napon ég a nemzeti parkban éber felügyelet mellett, amíg teljesen hamuvá nem válik. A Save the Elephants nevű civil szervezet alapíA flamingók tava. ja, Iain Douglas-Hamilton szerint ez volt a valaha elégetett legnagyobb elefántcsont-mennyiség. Kenyatta elnök hangsúlyozta, hogy fokozni kell a természet Uluru - Kata Tjuta Nemzeti Park. elleni bűncselekményekkel szembeni harcot. A vadvilágNézz körül az afrikai vadonban! - Lenyűgöző webkamerák a szavannából. világnapja alkalmából tartott eseményen az elnök megígérte, hogy év végéig az ország teljes, 100 tonnára becsült elefántcsontkészletét megsemmisítik.

Elefántok

Elefántok

Az orrszarvúA világ legnagyobb nemzeti parkja. k és elefántokFelbőszült elefántok ijesztettek rá egy motorosra. orvvadászata a 2000-es évek eleje óta egyre nő Kenyában, akárcsak a fekete kontinens többi részében, az óriási kínai kereslet miatt. Kínában ugyanis gyógyhatást tulajdonítanak a rinocérosztülöknek, az elefántcsontból pedig dísztárgyakat készítenek.Hivatalos adatok szerint Kenyában 2013-ban 300 elefántot és 59 orrszarvút öltek le, de szakértők szerint ezek az adatok jelentősen alulbecsültek. Kenya 1989-ben már elégette lefoglalt elefántcsontkészletét. Kenyatta elődje, Mwai Kibaki öt tonna agyart égetett el 2011-ben.

A CITES (Egyezmény a vadon élő veszélyeztetettZambia betiltja a nagymacskák vadászatát. állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről) szerint a 20. század elején még 20 millió elefántCsodálatos felvételek készültek az elefántok királynőjéről, nem sokkal a halála előtt. élt Afrikában, 1980-ra a számuk 1,2 millióra esett vissza, és jelenleg mintegy 500 ezer, annak ellenére, hogy 1989-ben betiltották az elefántcsont-kereskedelmet. Kenya 1989-ben már elégette lefoglalt elefántcsontkészletét.

Elefántok

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!