Tizenöt tonna elefántcsontot égettek el Kenyában

Összesen tizenöt tonna elefántcsontot égetett el Nairobiban a kenyai elnök, Uhuru Kenyatta. Az elefántcsontKína végleg betiltja az elefántcsont kereskedelmet. kilóját 2100 dolláros áron veszik Kínában, a kedden elégetett mennyiség értéke nagyjából 30 millió dollár lehetett. KenyaVideóra vették, ahogy egy hatalmas piton felfal egy kifejlett hiénát. nemcsak az afrikai elefántra vadászó orvvadászokTöbb mint ezer orrszarvút ejtettek el orvvadászok a Dél-afrikai Köztársaságban. kedvelt helye, de a térségben lemészárolt ormányosok agyarEgyre több az agyar nélküli nőstényelefánt az orvvadászat miatt. ának fő csempészútvonala is.

Elefántok

“Használhatatlanná kell tenni a vadállatokEgy év alatt 52 vadőrt öltek meg orvvadászok. trófeáit mindenütt a világon” – mondta a NairobiDandora - "a halál szeméttelepe". Nemzeti ParkA világ legnagyobb nemzeti parkja. ban Kenyatta elnök, mielőtt meggyújtotta az elmúlt években elkobzott elefántagyarakból rakott háromméteres máglyát. Az elefántcsont öt át napon ég a nemzeti parkban éber felügyelet mellett, amíg teljesen hamuvá nem válik. A Save the Elephants nevű civil szervezet alapíA flamingók tava. ja, Iain Douglas-Hamilton szerint ez volt a valaha elégetett legnagyobb elefántcsont-mennyiség. Kenyatta elnök hangsúlyozta, hogy fokozni kell a természet Uluru - Kata Tjuta Nemzeti Park. elleni bűncselekményekkel szembeni harcot. A vadvilágNézz körül az afrikai vadonban! - Lenyűgöző webkamerák a szavannából. világnapja alkalmából tartott eseményen az elnök megígérte, hogy év végéig az ország teljes, 100 tonnára becsült elefántcsontkészletét megsemmisítik.

Elefántok

Elefántok

Az orrszarvúA világ legnagyobb nemzeti parkja. k és elefántokEgyetlen elefánt sem esett vadorzók áldozatául az elmúlt évben Afrika egyik legnagyobb rezervátumában. orvvadászata a 2000-es évek eleje óta egyre nő Kenyában, akárcsak a fekete kontinens többi részében, az óriási kínai kereslet miatt. Kínában ugyanis gyógyhatást tulajdonítanak a rinocérosztülöknek, az elefántcsontból pedig dísztárgyakat készítenek.Hivatalos adatok szerint Kenyában 2013-ban 300 elefántot és 59 orrszarvút öltek le, de szakértők szerint ezek az adatok jelentősen alulbecsültek. Kenya 1989-ben már elégette lefoglalt elefántcsontkészletét. Kenyatta elődje, Mwai Kibaki öt tonna agyart égetett el 2011-ben.

A CITES (Egyezmény a vadon élő veszélyeztetettZambia betiltja a nagymacskák vadászatát. állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről) szerint a 20. század elején még 20 millió elefántKína végleg betiltja az elefántcsont kereskedelmet. élt Afrikában, 1980-ra a számuk 1,2 millióra esett vissza, és jelenleg mintegy 500 ezer, annak ellenére, hogy 1989-ben betiltották az elefántcsont-kereskedelmet. Kenya 1989-ben már elégette lefoglalt elefántcsontkészletét.

Elefántok

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!