Nyolc hónapos Mars-szimulációt tartottak a Mauna Loa hegyen

Nyolc hónapon át tartott az a MarsHogy jutottunk el a Marsra? - Egy 6 perces rendkívüli videón a Spirit útja. -szimulációs NASAHogy jutottunk el a Marsra? - Egy 6 perces rendkívüli videón a Spirit útja. -kísérletHogyan látják önmagukat a nők? - érdekes kísérlettel állt elő a Dove. a hawaiiImád úszni és szörfözni a menhelyről befogadott egyszemű cica. Mauna LoaVisszatért a nyolc hónapos elszigeteltségből a Mars kutatócsapata. lejtőjén, amelyben azt vizsgálták, hogyan tudnak csapatban együtt dolgozni a kísérletben részt vevő tudósok. A csapat tagjait kamerákkal és nyomkövetőkkel figyelték meg. A hat tudós szombaton hagyta el a Mauna Loa hegyen 2400 méteres magasságban épített kupolát, amelyben a marsi életet szimulálták. A légzsilippel lezárt bázisból kitekintve csak a hawaii lávamezőket és hegyeket láthattak, ahol sem növény, sem állat nem él meg, így az űrhöz hasonló volt az atmoszféra. A bázisukról csak űrruhában mozdultak ki alkalmanként. “Amikor először kiléptünk az ajtón, furcsaFurcsa parazitát találtak a halkonzervben. volt, hogy nem volt rajtunk űrruha, olyan régóta színleltünk” – mondta Jocelyn Dunn, a kísérlet egyik alanya, miután elhagyták a bázist.

Mars-szimuláció

A kísérlet célja az volt, hogy az elszigetelt környezetben megfigyelt viselkedés és teljesítmény alapján meg tudják állapítani a szakemberek, ha a legénység egyik tagja depressziós kezd lenni vagy kommunikációs problémák jelentkeznek. Kim Binsted, a hawaii egyetemPuskázás elleni módszerek a thaiföldi egyetemeken. professzora szerint így a jövőbeni küldetések során időben lehet cselekedni, hogy megakadályozzák az esetleges komolyabb problémákat. A nyolchónapos szimuláció alatt a legénység tagjai testedzéssel és jógával vezették le a stresszt. Emellett lehetőségük volt a napenergiával működő futógépet is igénybe venni, bár csak délutánonként, és akkor is csak ha sütött a nap11 ezer éve nem volt ilyen meleg. .

mars-szimulacio-2

Dunn elmondása szerint bár az is elég nehéz volt, hogy az ember a rosszabb napjain nem tudott elvonulni, mégis a családtól való távolság volt a legrosszabb. A 27 éves doktorandusz a kísérlet miatt nem vett részt testvére esküvőjén, csak egy videofelvételen keresztül tudott tósztot mondani az eseményen. A bázis elhagyása után a csapat tagjainak az első dolga azoknak az élelmiszereknek az elfogyasztása volt, amelyekre hónapokig vágytak, mivel főként szárított chilit ettek nyolc hónapig.

mars-szimulacio-3
MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!