Mesébe illő sziget várja új tulajdonosát Új-Zélandon

KülönlegesHüllők, csótányok, férgek és pókok az Explorers Club idei vacsoráján. kis szigetet kínálnak eladásra Új-Zélandon: az 518 hektáros Pepin-szigetTahiti - Francia Polinézia gyönyörű szigetvilága. nemcsak gyönyörű tájakkal, saját strandokkal és hihetetlen nyugalommal, de egy működő gazdasággal is várja új tulajdonosát, ahol 1900 birka40 kiló gyapjút nyírtak le egy évekig kóborló birkáról. és 100 marha legelészik.

A zöldellő, dombos-völgyes Pepin a Déli-szigeten fekvő NelsonÁllatvédők gondoskodnak a védtelenné vált, kopasz süniről. város10 szigetváros a világ minden tájáról. áAz ezer-sziget tava. l 20 perces autóútra található, a szárazfölddel egy töltésen futó út köti össze. A teljes egészében magántulajdonban lévő szigetet 16 millió új-zélandi dollárért hirdette meg nemrég a New Zealand Sotheby’s Realty, és már több érdeklődő figyelmét is felkeltette.

A Tasman-öböl északkeleti részén fekvő szigetet 1996-ban vásárolta meg egy német üzletasszony, Dr. Viola von Hohenzollern, 2 millió dollárért. A Pepin-szigetTenerife - az örök tavasz szigete. ekkor nem volt több egy kopár, kizsigerelt területnél, melyen a túlszaporodott vadon élő kecskék szinte teljesen elpusztították az őshonos növényzetet. A tulajdonos és a sziget vezetésével megbízott Andrew Newton azonban hosszas fáradozással ismét felvirágoztatta Pepint, 2011-ben környezetvédelmi díjat is kaptak munkájukért.

Területén az évek során kialakítottak egy jól működő gazdaságot és felépítettek egy hét hálószobás házat, valamint három kis öko-faházat, illetve további három, nyaralónak szánt házikót is. A gyönyörű kis szigetet az üzletasszony 2012-ben bekövetkezett halála után a lánya, Olivia Hallman örökölte, most pedig valóságos paradicsomi helyként várja új tulajdonosát. A szigetet egyébként a francia felfedező Jules Dumont d’Urville nevezte el a felesége, Adèle Pépin után.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!