Madarak százainak rejtélyes pusztulását vizsgálják a szakemberek Amerikában

Tengeri madarakKépesek megtanulni egymás nyelvét a madarak. százainak rejtélyesNincs jele, hogy a rejtélyes Oumuamua több lenne, mint csillagközi aszteroida. pusztulását vizsgálják a szakemberek az amerikai Washington államban. Május óta csaknem 300 orrszarvú alka (Cerorhinca monocerata) teteme sodródott partra az Olympic-félszigetet határoló Juan de Fuca-szoros keleti térségében.

olympic-felszigetFotó: Wikipedia

Julia Parrish, a Washingtoni Egyetem tengeri madarak megfigyelésével foglalkozó tudományos projektjének vezetője szerint jelenleg nincs egyértelmű magyarázatuk a jelenségre. A szakember szerint korábban soha nem fordult még elő, hogy ilyen nagy számú orrszarvú alka vetődött partra a területen. A tetemek egy részét az amerikai földtani intézet (USGS) egyik központjába küldték tesztelésre. Parrish szerint a vadon élő állatok menedékeként szolgáló szomszédos Protection szigeten nagyjából 72 ezer madárÉnekükkel készítik fel a meleg időjárásra fiókáikat a zebrapintyek. él, tehát a táplálékhiány nem lehet oka a tömeges pusztulásElpusztult tengeri élőlények ezreit sodorta partra a víz Angliában. nak.

Fotó: Wikipedia

A lehetséges okok között szerepel valamilyen fertőző betegségÓva intenek a szakértők a nyomott orrú kutyafajtáktól. vagy mérgezés, ám ez esetben sokkal több madár teteme sodródna partra. Parrish szerint azt is előfordulhat, hogy algavirágzásSzükségállapotot rendeltek el Floridában az emberekre is veszélyes algavirágzás miatt. juttatott mérgező anyagokat a madarak táplálékába. A szervezet önkéntesei folytatják az érintett partszakaszok vizsgálatát.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!