Így élnek mozgó házaikban a Yukon tutajosai

Alaszkában létezik egy különlegesSzáz év után sikerült újra megörökíteni egy fekete párducot Afrikában. szakma, melynek művelése akár túlélő túrázásnak vagy valamiféle extrém sportnak is beillene: ez a hosszú távú faÍgy tudták egyetlen képben megörökíteni a világ egyik legnagyobb fáját. úsztatás a vidék kanyargós, hírhedten veszélyes folyóMagányos ház a Drina folyón. ján. Az úsztatók a Yukon felső szakaszán masszív, lakósátrakkal ellátott tutajokat építenek, majd ezeken a nehezen irányítható lélekvesztőkön utaznak lefelé a folyón.

Yukon tutajosai

Yukon tutajosai

Ezek a különleges tutajok a több hetes vízi út során nemcsak járműként, hanem hajlékként, és mozgó piacként is szolgálnak számukra. A tutajosok ugyanis költségeiket abból fedezik, hogy útközben tűzifát adnak el a folyó menti falvak lakóinak. A gyorsaság azonban létfontosságú számukra: aki elől halad, az jobb áron tudja értékesíteni fáját a falvakban. A National GeographicBemutatta 2016 legjobb fotóit a National Geographic. Channel A Yukon tutajosai című új sorozatában egy tradicionális, jellegzetesen alaszkai szakma művelőinek életébe enged bepillantást.

Yukon tutajosai

Yukon tutajosai

Yukon tutajosai

Yukon tutajosai

Yukon tutajosai

A Yukon tutajosai című sorozatot július 1-től szerdánként 22 órakor vetíti a NatGeoIlyen egy dühös óriásteknős - a világ leglassabb üldözése. . További információkat itt talál: natgeotv.com

Forrás: National Geographic ChannelElefántcsont-hadurak - orvvadászok nyomába ered az oknyomozó riporter.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!