Gigantikus feketelyukat fedeztek fel, melynek tömege a Napunk 12 milliárdszorosa

Az eddigi legfényesebb ősi galaxismagFelfedezték az Univerzum legnagyobb képződményét. ot, azaz kvazárt fedezték fel egy óriás fekete lyukElőször észlelték Európában az Einstein által megjósolt gravitációs hullámokat. kal együtt az Arizonai Egyetem és a Pekingi Egyetem csillagMegfejtették az univerzum legtitokzatosabb csillagának rejtélyét. ászai. A mi Napunk tömegének 12 milliárdszorosa a feketelyuk tömege, ami a Földtől 12,8 milliárd fényévFelfedezték az Univerzum legnagyobb képződményét. távolságban lévő aktív galaxisA KOZMOSZ - Kihagyhatatlan NASA képek a Hubble lencséjén keresztül. szívében van és olyan fényes, mint 420 ezer milliárd NapA Nap a Tejútrendszer "kései" gyermeke. együttvéve.

„A mi csillagvárosunk, a TejútrendszerFelfedezték az Univerzum legnagyobb képződményét. központjában elhelyezkedő feketeA táncoslábú paradicsommadár tollazatán látható az állatvilág legmélyebb fekete színe. lyukÓriási lyukak Guatemalában a város közepén. tömege csak négymilliószor több a Napénál” – magyarázta Hsziaohuj Fan.

Valahogy így néz ki az a hatalmas és ősi galaxismag, vagyis kvazárFelfedezték az Univerzum legnagyobb képződményét. , közepében egy óriási energiaforrással, egy szupermasszív fekete lyukA világegyetem hajnaláról származó szupermasszív fekete lyukakat fedeztek fel. kal. Az Arizonai Egyetem és a Pekingi Egyetem csillagászainak szerdán bejelentett felfedezésKülönleges múmiát rejt egy 150 éve üresnek hitt egyiptomi koporsó. éről egy fantáziarajzot is közzétettek:

supermassive-black-hole_88846_990x742

Forrás: NASAA KOZMOSZ - Kihagyhatatlan NASA képek a Hubble lencséjén keresztül. /JPL-Caltech/Misti Mountain Observatory/Zhaoyu Li

A kutatókat foglalkoztató talán legérdekesebb kérdés az, hogyan alakulhatott ki egy ilyen óriási fekete lyuk ilyen viszonylag rövid idő alatt, ez ugyanis csak nehezen magyarázható meg a jelenleg elfogadott elméletekkel. A tudósok abban reménykednek, hogy a szokatlanKülönleges színű állatok. objektum további vizsgálata tovább gyarapíthatja az univerzumÖregebb az univerzum, mint gondoltuk. korai életéről szóló ismereteket.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!