Egy ausztrál bozótosban megtalált helyszín lehet a világ legrégebbi csillagvizsgálója

Egy ausztrál bozótosban lévő ősi helyszín lehet a világ legrégebbi csillagvizsgáIlyen, amikor a lovak bajszot növesztenek. ja a kutatók szerint. A tudósok szerint a Victoria államban lévő, Wurdi Yuang nevet viselő kőépítmény akár 11 ezer éves is lehet, tehát régebbi, mint az Angliában lévő prehisztorikus Stonehenge vagy a gízai nagy piramisok.

stonehengeFotó: Wikipedia/Operarius

Duane Hamacher, a melbourne-i Monash Egyetem ősi csillagIlyen, amikor egy fekete lyuk elnyel egy csillagot. ászattal foglalkozó szakértője elmondta: az első ausztráloknak összetett ismereteik voltak a Naprendszerről, és a különlegesElsőként érkező távoli üzenet - először sikerült megfigyelni egy csillagközi aszteroidát. helyszín eloszlathatja azt a vélekedést, hogy a bennszülöttek nomád, gyűjtögető-vadászó nép voltak. “Nagyon jól értették a NapA Napnál is fényesebbeket lobban egy barna törpe. , a HoldKözzétették az eddigi legjobb minőségű felvételeket a Plútó holdjáról. , a bolygóLehetséges élet az újonnan felfedezett három szuperföldön. k és a csillagok egy éven belül megfigyelhető és hosszabb időszakokra jellemző mozgását” – mondta Hamacher az ABC ausztrál televízióban.

A helyszín felügyeletével megbízott Reg Abrahams szerint lehetséges az is, hogy ezen a helyen használtak a világon elsőként bizonyos mezőgazdasági technikákat, például teraszos földművelést. A mezőgazdasági termelés bizonyítékai több tízezer évre nyúlnak vissza, tehát jóval korábbra annál, mint amit az antropológusok az eddigi legrégebbieknek hittek. Az általános vélekedés szerint ugyanis a mezőgazdaság bölcsője 6000 éve Mezopotámiában volt – fejtette ki Abrahams.

obszervatorium-2

A szakértő szerint a vélhetően a Nap mozgását feltérképező, kövekkel kirakott csillagvizsgáló körül egykor egy faluA világ legcsapadékosabb települése, ahol évente 11 860 milliméter eső esik. és farmok helyezkedtek el. “Ha kialakítasz egy kőépítményt, amely jelzi az évszakok változását, a napfordulókat és a napéjegyenlőségeket, akkor úgy logikus, hogy legalább az év nagy részében azon a bizonyos helyen tartózkodsz” – mondta Abrahams.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!