Csodálatos drónvideó készült Izland rejtőzködő, színes tavairól

A páratlan szépségű Izland a természetfotósok egyik legkedveltebb helyszíne, nem is csoda, hiszen tele van különleges természeti látnivalókkal: vulkánokkal, havas hegycsúcsokkal, gleccserekkel, vízesésekkel, fjordokkal és gejzírekkel. Izlandon csupán 325 ezer ember él, emiatt a természet szinte érintetlen maradt. Aurel Manea román fotós évek óta visszatér az országba, eddig már nyolcszor járt Izlandon, hogy felfedezze és megörökítse vadregényes, egyedülálló tájait.

A kedvencei közé azok a területek tartoznak, melyek szinte teljesen ismeretlenek és távol esnek a turisták áradatától. Legutóbbi útján sikerült megtalálnia azokat az eldugott glaciális tavakat, melyekről egy barátja mesélt neki.

A fotós tudomása szerint ezekről a gyönyörű, színpompás kis tavakról ő készített először drónfelvétel. Hosszas keresés után sikerült megtalálnia a városok nyüzsgésétől távol eső, gyalogosan szinte megközelíthetetlen területet, melyet -drónjának segítségével- úgy örökített meg, ahogy korábban még senkinek sem sikerült.

aurelm.com | Facebook/Aurel Manea


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!