Különös páros – aligátor hátán csónakázó kócsagot filmeztek le egy floridai parkban

Hihetetlen pillanatokat sikerült videóra vennie egy turistának amikor nemrég ellátogatott a floridai Gatorland nevű aligátorfarmra, ahol egy igencsak szokatlan páros örvendeztette meg a látogatók. A park egyik hatalmas hüllőjének hátán ugyanis egy kócsag utazott, s a madár láthatóan egy kicsit sem aggódott a veszélyes “csónak” miatt.

A különös páros felbukkanására egy 2016-os tanulmány adhat magyarázatot, mely szerint egy speciális „őrző-védő szolgálat” lehet az aligátorok és a madarak között. A legtöbb madárfaj számára a költés és fiókanevelés során a fészekre leselkedő ragadozók jelentik a legfőbb veszélyt. Ezért egyes gázlómadarak – például kócsagok, gémek, íbiszek – közvetlenül az aligátorok élőhelye fölé építik költőhelyüket.

A hüllők kiváló védelmet nyújtanak a tojásokra vadászó mosómedvék és oposszumok és más kisebb ragadozók ellen. Ezzel viszont az aligátorok is jól járnak, hiszen a fészekből kieső fiókák táplálékot nyújtanak számukra. Kiderült, hogy azok az aligátorok, amelyek madárkolóniák mellett élnek nagyobb termetűek és jobb egészségi állapotnak is örvendenek.

Forrás: Wikimedia Commons/Postdlf

Amerika délkeleti részén egyébként az aligátorokkal való, nem várt találkozás nem számít ritkaságnak, az egyik legismertebb ilyen eset egy golfpályán történt, ahol a békésen sétálgató óriás nemcsak a játékosokat, de még a közelben legelésző szarvasokat is megdöbbentette.

Cikkajánló: Még a szarvasok is döbbenten figyelték a golfpályán sétálgató hatalmas aligátort


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!