Valós idejű interaktív térkép a globális tengeri hajó- és teherforgalomról

A Marine Traffic oldalon élőben lehet követni a teherhajók mozgását, meg lehet nézni, hogy pontosan milyen teherbírású hajók mozognak a világ tengerein. Óriási mennyiségű, több mint 60.000 teherhajó tart jelenleg is úti célja felé, aminek jó része teherszállító hajó. Az adatbázisban majdnem 500.000 hajót lehet nyomon követni.

Kattints ide vagy a képre az interaktív térkép eléréséhez!

teherszallito-hajok

Az Marine Traffic  oldalon a bal oldali menü 4. ikonján (Density Maps) lehet a hajók legsűrűbben használt útvonalát megtekinteni.

Észak-Korea elszigeteltsége

A térképen jól látszik, hogy miközben a dél-koreai kikötőkben hatalmas a forgalom, addig északon szinte semmi mozgás nincs, noha Észak-Koreának nyolc nagy kikötője is van. Észak-Korea egyszerűen nagyon kevés állammal és nagyon kevés volumenben kereskedik: körülbelül 3,9 milliárd dollár értékben exportál termékeket az ország, ám ez mind semmi Dél-Korea 557, vagy Japán 697 milliárd dollárjához képest.

korea

Egy Észak és Dél-Koreáról készült műholdképen is jól kivehető az ország elmaradottsága. Észak-Korea az űrből nézve éjszaka teljesen sötét, szinte semmi világítást nem lehet látni az ország területén, ez is a gazdasági aktivitás alacsony voltára utal. –  A nap képe – a koreai kontraszt


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!