Valójában két pandabocs született a bécsi állatkertben

Nem is egy, hanem két óriáspanda született Bécsben, az egyetlen olyan európai állatkertben, ahol természetes fogantatás útján sikerült szaporítani a pandákat. Az osztrák főváros állatkertjében augusztus 7-én jött világra a legújabb pandaszaporulat. Mivel a gondozók igyekeznek a lehető legtermészetesebb életkörülményeket biztosítani a ritka és értékes állatoknak, egyelőre maguk is csak webkamerán keresztül látnak bele az elletőboxba.

pandabocsokForrás: Zoo Vienna Schönbrunn

A kihallatszó hangok alapján hamar két kis pandabocs születésére következtettek, de a monitoron napokig csak egy apróság volt látható. Az óriáspandák gyakran hoznak világra ikreket, de az anya legtöbbször csak az erősebb példányt neveli fel, és általában is csupán 50 százalékos az újszülöttek túlélési aránya, ezért a névadás is csak 100 nappal a születés után történik. A schönbrunni állatkert keddi közleménye szerint jó esélyek mutatkoznak a mindössze 100 grammal és 10 centiméterrel született pandák megmaradására, mert mindkettő szépen növekszik, és anyjuk, Jang Jang nagyon nyugodtan viselkedik.

Egy, a pandaház oldalán elhelyezett monitoron a látogatók is láthatják az elletőboxban történő eseményeket a webkamerával, sőt az állatkert a honlapjára és közösségi oldalaira is felhelyez fotókat, felvételeket a bocsokról. A kicsik – már a negyedik természetes szaporulat a bécsi állatkert történetében – várhatóan négy hónapos koruk körül másznak ki az elletőboxból.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!