Tippek a gyerekszőnyeg és a gyerekágy kiválasztásához

A gyerekszőnyeg kiválasztása

A gyerekek számára a szőnyeg nem csak egyszerűen szőnyeg, hanem ez az a hely, ahol játszhatnak, a nagyobbak pedig előszeretettel tanulnak a szőnyegen, ha az puha és kényelmes. A gyerekszőnyeg kiválasztásánál fontos szerepe van a színnek. Fontos, hogy a szőnyeg színe összhangban legyen a szoba berendezési tárgyainak és kiegészítőnek a színével. A szőnyeg színének kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a gyermek életkorát és nemét is. A klasszikus rózsaszín és kék mellett, népszerűek a sötétebb és a bézs színek a gyerekszoba szőnyegek esetében. A megfelelő színű gyerekszőnyeggel, nem csak színt, hanem meleget is csempészhetünk a gyermek szobájába.

Forrás: Photographee.eu / Shutterstock.com

A gyerekszőnyegek gyakran a különféle játékoknak a színtere, ezért nagyon lényeges, hogy egyszerű legyen a karbantartása, azaz könnyen tisztítható legyen.

A szőnyeg textúrája és mintázata is lényeges szempont lehet. A szőnyeg mintázata nagyon lekötheti a gyerekeket, hiszen ezek nem egyszerűen csak szőnyegek, hanem játszó szőnyegek, illetve egyes szőnyegek a gyermeki képzeletet és egyéb készségeit és képességeit is fejlesztik. Az állatos, a városos, a térképes, a repülőteres, a focipályás, a farmos szőnyegek inspirálják a gyerekeket a fantáziadús játékban, így szőnyegvásárlásánál erre is érdemes odafigyelni. Mint ahogy a gyermek érdeklődését is tartsuk szem előtt, hiszen ez alapján is választhatunk szőnyeget a gyermekünknek.

A gyerekágy kiválasztása

Nagyon sokféle gyerekágy közül válogathatunk, hiszen a kínálatban megtalálhatók a klasszikus gyerekágyak, a biztonsági korláttal ellátott ágyak, a házikó ágyak, az emelt és az emeletes ágyak. Gyerekágy vásárlásnál fontos szempont lehet az ágy minősége, élettartama, praktikussága és a stílusa. Az is lényeges, hogy kényelmes és biztonságos legyen, illetve a gyermek szeresse a fekvőhelyét.

Az emelt vagy magasított ágy a gyerekek egyik nagy kedvence, hiszen játékos a kialakítása. Ezek az ágyak kisebb szobában is jól elférnek, tartós szerkezetük miatt pedig rendkívül stabilak.

A gyerekek imádják a házikó kialakítású ágyakat, amelyek nagyszerűen kombinálhatók a többi bútordarabbal. A házikó ágyak többféle stílusban kaphatók, dizájnos kialakításokkal.

Ma már nem csak klasszikus emeletes ágyat választhatunk, hanem ház alakú emeletes ágyat is, amelyet a gyerekek könnyedén bunkerré alakíthatnak. Egy emeletes ággyal nagyon sok helyet takaríthatunk meg a gyermek szobájában.

Az, hogy milyen méretű ágyat választunk, függ a gyermek életkorától, magasságától és az is döntő tényező, hogy mennyi hely áll a rendelkezésünkre a gyermekszobában.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!