Természetes babaápolás

Mindannyian igyekszünk a legjobbat nyújtani gyermekünknek, nincs ez másképp a bőrük gondoskodásával kapcsolatban sem. A babáknak különösen érzékeny a bőrük, ezért fontos, hogy természetes, bio szemléletű babaápolókat használjunk már a kezdetektől.

Natúr fürdetők és babaápolók

Az érzékeny bababőr ápolása, védelme érdekében alkalmazzunk natúr készítményeket, melyek növényi komponensekben gazdagok és mentesek az allergizáló összetevőktől. Ezáltal elejét vehetjük az allergiás bőrproblémáknak. Kifejezetten babák számára fejlesztett bio fürdetők és ápolószerek elérhetők a BIOLA Webshop babaápolás kategóriáját választva, melyek természetes alapanyagokat tartalmazó, bőrbarát termékek.

Egy csecsemő bőre jóval vékonyabb és védtelenebb, mint a felnőtteké. Sebezhetőbb a külső behatásokkal szemben. Hajlamosabb a kipirosodásra, kiszáradásra, gyulladásokra. Ezért még körültekintőbb, még gondosabb ápolást igényel. 

Nem mindegy, hogy milyen babafürdetőket alkalmazunk! A túlzottan habzó termékek ugyanis károsíthatják a bőr védelmi vonalát, kiszáríthatják, ez pedig kaput nyithat a kórokozók bejutásának. Válasszunk SLS mentes babafürdetőt, mely nem tartalmaz mesterséges színezéket és szintetikus illatanyagokat sem!

Használjunk natúr babafürdetőt és babaápoló készítményeket, melyek nem csupán tisztító, hanem bőrtápláló, gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaznak.

A babafürdetés ideális körülményei 

A babafürdető és ápoló termékek figyelmes kiválasztása mellett az optimális fürdési körülmények biztosítása is elengedhetetlen. Leginkább olyan időpontban végezzük el a fürdetést, amikor a baba még kellően éber, és próbáljunk meg rendszert építeni a mindennapjaiba.

A fürdőszoba hőmérséklete a pici számára kellemesen meleg legyen, körülbelül 23-25 °C, a víz pedig 36-37 °C környékén megfelelő. Készítsük a közelbe a fürdőlepedőt, figyeljünk, hogy a csecsemő szemébe és a fülébe ne jusson víz. Gyengéden, óvatosan fürdessük, de tartsuk biztosan, stabilan! A fürdetés végeztével alaposan töröljük meg, ne maradjanak nedves területek, különösen a hajlatoknál legyünk alaposak!

Az első hetekben a baba haját elég csupán vízzel tisztítani, idővel pedig kíméletes babasamponnal, hetente. Mindig tartsuk szem előtt, hogy a természetes összetételű, gyengéd tisztítók, melyek kevésbé habzanak, sokkal ideálisabbak a babák számára. A NATURISSIMO for baby Herbal babasamponja jól bevált a koszmó ellen is.

Babafürdetők a természetesség jegyében

Hatékony, mégis gyengéd fürdető a BIOLA for baby levendulás babafürdető termék, mely támogatja a bőrregenerációt, és segíti a hajképződést. Gyógynövény kivonatok és hozzáadott vitaminok mellett kíméletes tisztítást tesz lehetővé, miközben gondoskodik az érzékeny bababőr védelméről is.

Egy másik ajánlott babakészítmény a Naturissimo for baby Herbal baba krémhabfürdő, mely kíméletes, bőrápoló hatóanyagai révén elősegíti a bőrregenerációt. Növényi illóolaj-tartalma által közreműködik a higiénikus bőrállapot kialakításában és megőrzésében.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!