Óriási vihar csapott le a világ egyik legnagyobb luxushajójára

Rövid, ijesztő nyaralásban volt részük az Anthem of The Seas (Tengerek himnusza) nevű hajó utasainak, miután egy hétfő délutáni tengeri óriási vihar alaposan megrongálta a világ második legnagyobb luxushajóját. A hajó felfüggesztette Karib-tengeri útját, miután a 190-240 kilométer/órás széllökések és a 9 méteres hullámok halálra rémítették a kabinjaikba parancsolt utasokat.

Hatalmasat hibázott az Anthem of The Seas tengerjáró hajón kapitánya, amikor 4000 utassal és 1600 fős személyzettel benavigálta a téli vihar méteres hullámai közé a monstrumot az Atlanti-óceánon. A hajó New Yorkból indult és a floridai Port Canaveralba tartott, amikor elkapta a 190-240 kilométer/órás szél és a 9-10 méteres hullámok. Az utasok pánikba estek, ugyanis a hajó olykor 45 fokban is megdőlt, a hullámok pedig becsaptak a fedélzetre, belül minden csúszkált össze-vissza. Tetemes károk keletkeztek a hajóban, de csodával határos módon csak négyen sérültek meg, a hajó pedig üzemképes maradt és vissza tudott menni a kikötőbe.

A hajótársaság közleménye szerint csakis az utasok biztonságáért fordították vissza a hajót. Szerintük az utasok nem voltak “valódi veszélyben”, mivel a “Tengerek himnusza” nevű hajót úgy tervezték meg, hogy sokkal extrémebb helyzetekben is megállja a helyét. A pusztítás azonban jól látszik az utasok által készített képeken és videókon.

1

2

3


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!