Megrepedt az üvegpadló egy nemrég átadott hegyi sétaúton

Még csak néhány hete adták át a kínai Henan tartományban azt az üvegpadlós sétautat, amelynek egyik lapja megrepedt a turisták alatt. A Jüntaj-hegységben megépített U alakú sétálóút 400 méter hosszú és közel 1000 méteres tengerszint feletti magasságban sétálhatnak rajta végig a bátor turisták. A hatóságok megerősítették a történteket, és lezárták az utat a javítás idejére. Hozzátették, hogy a háromrétegű üvegnek csak az egyik rétege sérült meg, így szerintük az emberek nem voltak veszélyben. Az üveg állítólag azután repedt meg, hogy egy turista ráejtett egy bögrét.
Üvegpadlós sétaút

Üvegpadlós sétaút

Üvegpadlós sétaút

A rémisztő esetről így számolt be az egyik turista: „Mikor épp kezdtem elérni a sétaút végét, hirtelen egy csattanást hallottam, és remegést éreztem a lábam alatt. Lenéztem, és láttam, hogy az üvegpadló megrepedt. Nem tudom, mi történhetett, de mindenki sikoltozott. Én is kiabáltam, hogy megrepedt, megrepedt, és siettem a kijárat felé. Nagyon megijedtem.” A különleges üvegpadlós sétálóút hamar népszerű lett a turisták körében, a történtek azonban sokakat visszatarthatnak attól, hogy rámerészkedjenek.

Üvegpadlós sétaút

Üvegpadlós sétaút

VIDEÓ:

Kínában a hatalmas népszerűségre való tekintettel sorra épülnek a különleges, üvegpadlós hidak és kilátók. A Hunan tartományban található Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Parkban most adtak át egy üvegpadlós függőhidat, és hamarosan elkészül a világ legmagasabb és leghosszabb üvegpadlós hídja a Csangcsiacsie-kanyonban, szintén Hunan tartományban.

uveghid-4Üvegpadlós függőhíd a Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Parkban

uvegkilato-12 Üvegpadlós kilátó a Csunkinghoz tartozó Longgang Nemzeti Geoparkban

uvegkilato-1


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!