Leomló hegyoldal temetett be negyven embert Kínában

Negyven alvó embert temetett maga alá egy leomló hegyoldal szerda reggel az északnyugat-kínai Senhszi tartományban – jelentette a Hszinhua hírügynökség. Sanjang településen, a Vucsou bányavállalat munkásszállásaként szolgáló tizenöt építményre és három házra egymillió köbméternyi föld és szikla omlott az elmúlt éjszaka. A hatóságok és a mentőszervezetek megkezdték a túlélők utáni kutatást, a környékbeli lakosokat evakuálták. A központi televízió legfrissebb jelentései szerint már sikerült négy embert kimenteni, de a további munkát nagyban nehezítik a terepviszonyok és a folyamatos eső.

Soudelor tájfun

A híradások arról számolnak be, hogy eddig legkevesebb 26 halálos áldozata van az elmúlt napokban Kelet-Kína négy tartományában pusztító Soudelor tájfun okozta áradásoknak, földcsuszamlásoknak, épületomlásoknak. Hét embert még nem találnak.

Soudelor tájfun

A délkeleti Fucsien tartományban ez volt az elmúlt évtized legnagyobb kárt okozó trópusi ciklonja. A régióban több mint félmillió embert kellett lakóhelyéről elköltöztetni, csaknem hétezer ház dőlt romba, 112 ezer hektáron érte kár a mezőgazdasági növényeket. Az anyagi veszteséget 9,7 milliárd jüanra (425 milliárd forint) becsülték. A Zsenmin Zsipao című lap szerint hétfőn két kárfelmérést végző helyi tisztségviselő autóját roncsolta össze egy váratlan földcsuszamlás Anhuj tartományban. A járási párttitkár és a társaságában lévő helyettes polgármester a helyszínen meghalt.

Soudelor tájfun

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!