Készül a világ legnagyobb csúszdája

A Schlitterbahn vízividámpark  az USA-ban, Kansas City közelében található szórakoztató komplexum. Itt található Amerika első felfelé ívelő szakaszokat is tartalmazó hullámvasút-csúszdája.

a világ legnagyobb csúszdája

Jeff Henry, a Schlitterbahn társtulajdonosa, most pedig a brazilok elől próbálja meg elhódítani a világ legmagasabb csúszdája címet. A Fortelezban található 41 méter magasról induló Insano csúszda végére 100km/h sebességre gyorsulnak a bevállalós vendégek. A Kansas City-ben épülő tornyot 45 méter magasra tervezik, az utasok pedig az a  száguldást 4 személyes gumicsónakszerű képződményekben ordíthatják végig.

a világ legnagyobb csúszdája

A gumicsónak a lejtő aljára érve 100km/h sebesség fölé gyorsul, így az egyenes szakaszon kialakított 15 méter magas bukkanó tetején az átlag amerikaiaknál könnyebb családok hajója, és az utasok gyomra, pár pillanatra a levegőbe emelkedhet.

a világ legnagyobb csúszdája

A Verrückt átadását a szezonnyitó május 23-ára tervezik, párhuzamosan pedig egyéb masszív fejlesztések és beruházások is folynak nagyjából 1 milliárd dollár értékben. Készül egy közel 2 km hosszú mesterséges folyórendszer, a megfelelő sodráshoz pedig percenként 300 köbméter vizet pumpálnak a rendszerbe. A folyórendszeren a vízividámpark körbeutazható és minden attrackió könnyen megközelíthető. A vidámpark köré pedig egy kisebb üdülőfalu felhúzását is tervezik tavaszig, a beruházás keretében.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!