Holografikus szemüveg, amely összemossa a fizikai és a virtuális valóságot

“A tudományos-fantasztikus filmekben láthattuk, de most tudományos ténnyé tettük” – ezekkel a szavakkal mutatta be új, holografikus szemüvegét a Microsoft. A futurisztikus eszközt a Microsoft a NASA közreműködésével fejleszti, amely összemossa a fizikai és a virtuális valóságot, így alakul ki a kiterjesztett valóság.

2

A holografikus szemüveg különlegessége, hogy a konkurensek által bemutatott eszközöktől eltérően sem számítógéppel, sem telefonnal nem kell összeköttetésben állnia, ugyanis a HoloLens egy önmagában működő számítógép, processzorral, grafikai vezérlővel és egy dedikált holografikus kijelzővel. A kiterjesztett valóságban kezünkkel és hangparancsokkal irányíthatjuk majd a megjelenő programokat és a valós környezetbe vetített tartalmakat. A cég koncepcióvideója szerint a skype-olás és a játék is sokkal érdekesebb lesz, ha beszélgetőpartnerünket kivetíthetjük a valós környezetünkbe vagy a játék egy részét összemoshatjuk a környezetünk valóságával.

A forradalmi termék piacra kerülését nagyjából a Windows 10 megjelenésével egy időre teszik, azonban pontos dátumot nem ígértek.

4

3

1

A HoloLens holografikus szemüveg lehetőségei (Videó)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!