5 terület ahol jó a sátorcsarnok

A 21. században óriási fejlődés ment végbe, nemcsak a digitális termékek, hanem az építőipar területén is. Egészen a közelmúltig csak egy megoldás volt: tégla csarnokok, melyek kivitelezése meglehetősen bonyolult és drága.

A jelen és a jövő

Bár napjainkra már a hagyományos építési folyamatok is jelentősen leegyszerűsödtek, azonban továbbra is sok pénzt és időt vesznek igénybe. Ezzel szemben a sátorcsarnokok költségbarát alternatívát kínálnak, gyorsan felépíthetők, össze- és szétszerelhetők.

Időtálló szerkezetűek, így a bérlés mellet mindenképpen érdemes megfontolni vásárlásukat is. A legtöbben szezonális megoldásként tekintenek rá, azonban már számos típusuk elérhető, melyek keményebb falazatú, védettebb megoldást nyújtanak.

Könnyűszerkezetes raktárcsarnok

A tároló sátrak kifejezetten hatékonyak a befektetők számára, ugyanis könnyedén igazíthatók bármilyen funkcióhoz. Lehetnek áruk és eszközök raktárai, garázsok különböző munkagépekhez. A jelentős terület, az optimális magasság és a kiegészítő tartozékok lehetővé teszik egy teljesen egyedi gyártású sátor létrehozását.

A csarnok bármilyen típusú vállalkozásban szerepet játszhat, mint fő vagy támogató épület.

Ennél is fontosabb, hogy a sátorcsarnokok egész évben használhatók, s az év bármely szakaszában felépíthetők. A megfelelő kiegészítő elemek, mint a: hűtési-fűtési, szellőztető rendszer hozzájárul, hogy a sátorban tárolt árucikkek maximális biztonságban legyenek. Az optimális tárolást a korrózióval szemben védett keret és a kiváló minőségű acél elemek garantálják.

Sátorcsarnok műhelyként

A sátorcsarnok, mint műhely, sok szempontból ideális megoldást jelent a befektetők számára. Az ilyen konstrukciók moduláris szerkezetek, amelyek könnyedén módosíthatók. Teljesen alkalmazkodhatnak az ember igényeihez. Az egyszerű és gyors összeszerelés fontos jellemző.

Nincs szükség képzett csapatra, ami jelentősen csökkenti a költségeket.

Bár a téglaépületek kifejezetten tartósak, sajnos igencsak helyhez kötöttek, így a vállalkozás költözése által, szinte biztosan új műhelyt kell majd építeni. Ezzel szemben a csövekből és különböző profilokból készült moduláris csarnok, könnyen módosíthatók, s más építményekhez képest költségük sem olyan magas.

Egyetlen hátránya az: hogy néhány évente a ponyvát ki kell cserélni a fedél hatékonyságának fenntartása érdekében. Ez azonban semmiképpen sem hasonlítható össze egy új tető költségeivel. Mindemellett már választhatók masszívabb szerkezetek is, melyeknél fémlemez vagy szigetelt tetőt építenek be.

Sportsátrak

A sportcsarnokok, sportsátrak univerzális konstrukciók, amelyek sokféle funkcióhoz igazíthatók. Legyen szó teniszpályákról, szezonális jégpályákról, teljes méretű sportpályákról, nyári medencékről, valamint lovardákról. Rengeteg lehetséges csarnoképítési lehetőség és alkalmazás létezik.

Ez megmagyarázza, hogy a sátrakat a vállalatok egyre gyakrabban használják, nemcsak ipari és raktárhelyiségként, hanem sportlétesítményként is.

Ezekhez az építményekhez számos kiegészítő elem integrálható, különböző hűtési- és fűtési rendszerek, levehető tetőszerkezetek. Nem csoda, hogy az ilyen, sok előnnyel járó sátorok annyira vonzóak a befektetők és a különböző sportágak kedvelői számára.

Vásári sátorcsarnokok

A vásári sátorcsarnok ideális konstrukciós megoldást nyújtanak, szinte bármilyen rendezvény megszervezéséhez. Legyen szó például egy szakmai találkozó megszervezéséről. A vállalatok rendszeresen részt vesznek ilyen rendezvényeken, hogy találkozzanak üzleti partnereikkel, alkalmazottaikkal és a menedzsmenttel.

Egy ilyen találkozó számos jövedelmező szerződés aláírására alkalmas. Azonban az üzleti világ mellett, előszeretettel alkalmaznak ilyen sátorcsarnokokat különböző piacokhoz, vásárokhoz, kiállításokhoz is.

Ipari könnyűszerkezetes sátrak

A minőségi csövekből és profilokból készült ipari sátrak megfelelően alkalmazkodnak a különféle gyártási típusokhoz. A sátorcsarnokokat nemcsak tágas garázsként és raktárként használják. A tágas belső térnek köszönhetően egyedülálló gyártási terület alakítható ki.

Ezek a sátorcsarnokok moduláris szerkezetek, rövid idő alatt felépíthetők, így nem kell nagy szünetet tartania üzleti tevékenységében. A szabványos termékek széles választéka mellett az ilyen épületszerkezetek egyedi igényekhez is alakíthatók.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!