Szökőár pusztított Grönlandon

FöldrengésErős földrengés volt az Égei-tengeren. keltette szökőárAkkor és most: 10 évvel a szökőár után. pusztított a hét végén Grönland nyugati partvidékén, Nuugaatsiaq szigetA Nyulak-szigete. én. A cunamiAkkor és most: 10 évvel a szökőár után. miatt négy ember eltűnt, hét pedig megsérült, közülük kettő súlyosan. A földrengés négyes erősségű volt, középpontját a szigettől 30 kilométerre északra mérte a dán és grönlandi geológiai kutatóintézet.

Forrás: Wikipedia/flickr/Chrissy

A szigeten 11 épület dőlt romba, a négy eltűnt mindegyike ezek közül valamelyikben volt. A rendőrség egyelőre nem tudta megerősíteni senki halálhírét. A szigetről 78 embert biztonságos helyre menekítettek. A rendőrség 23 lakost még keres, de nem nyilvánította őket eltűntnek, mivel nem kizárt, hogy a hétvégét másutt töltötték.

Grönland partjait ugyan néha megostromolják szokatlanul nagy hullámok, ám azokat rendszerint földElveszett bolygóról származhat a Földre hullott, gyémántokat rejtő meteorit. - vagy jéghegycsuszamlások gerjesztik, nem pedig földrengés – jegyezte meg a geológiai kutatóintézet.

Forrás: Wikipedia/Brocken Inaglory


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!