Ritka felvétel – kis kardszárnyú delfinek vadásztak le egy cápát

Megdöbbentő jelentet sikerült megörökítenie egy ausztrál férfinek, aki lefilmezte ahogy egy csapat kis kardszárnyú delfinAz óceánba esett egy turista mobilja, egy delfin adta vissza neki. zsákmányul ejt egy fiatal cápát. BrunoMindennap begyalogol a városba az idős kutya, hogy üdvözölje a lakosokat. Kataoka drónjával készített felvételeket Cronulla partjainál, amikor a véletlennek köszönhetően lencsevégre kapta a nem mindennapi vadászatot. A hamis gyilkos bálnaSzeméttel volt teli egy elpusztult gyil­kos bálna gyomra. ként emlegetett kis kardszárnyú delfinekElpusztultak az ukrán haditengerészet katonai célokra kiképzett delfinjei. kifárasztották, majd elejtették a fiatal cápát.

vadaszat

Egy ausztrál tengerbiológus kiemelte, hogy igen ritkán látott támadásnak lehetünk szemtanúi a felvétel által, azt is hozzátéve, hogy már eleve a kis kardszárnyú delfinek megfigyelése is ritkaságszámba megy. A videó készítője is úgy nyilatkozott, hogy elképesztő szerencséje volt: „A National GeographicAz év legjobb utazási fotói - káprázatos képek a NatGeo idei fotópályázatán. munkatársainak akár hónapokat is kell várnia egy ilyen pillanatra, mi meg csak jókor voltunk jó helyen” – mondta a férfi aki szabadidejében szokott légi felvételeket készíteni drónjával.

VIDEÓ:

A kis kardszárnyú delfinEgy betiltott vegyi anyag "sokkolóan" magas mennyiségét mutatták ki egy kardszárnyú delfin szervezetében. széles körben elterjedt, de nem gyakori állat. A felnőtt egyedek mérete 4,3–6 méter között mozog, tömegük pedig 1,1–2,2 tonna. Nagy méretéhez képest rendkívül mozgékony és játékos. FurcsaRitka, különös kinézetű cápát fogtak a dél-ausztrál partoknál. módon társul a palackorrú delfinnel és más kisebb cetfajokkal. Távolról összekeverhető a gömbölyűfejű-delfinnel is, bár feje és teste karcsú, delfinszerű hátúszója van, és mozgása energikusabb. Gyorsan úszik, gyakran kiugrik és általában oldalára fordulva érkezik a vízbe akkora csattanással, mintha bálnaméretű volna. Ha izgatott, egész testével kecsesen a vízFolyómederbe botlott a Curiosity a Marson. fölé ugrik és a farkát csapkodja. Tápláléka halakból, kalmárokból vagy polipokból áll, de valószínűleg delfineket is eszik és már látták, hogy megtámadja a hosszúszárnyú bálnaHorgászoktól kért segítséget egy bálna. borjait. A most készült felvétel tanúsága szerint pedig úgy tűnik, hogy olykor a kisebb cápákat is kiszemelik maguknak.

kis-kardszarnyu-delfin


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!