Rekord alacsony a vízállás a Dunán

RekordA Nap koronájába merült a NASA űrszondája. alacsony a vízállás a Dunán, Budapestnél 71 éves rekord dőlt meg – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF). Az augusztus óta tartó csapadékszegény időjárás miatt a DunaMikroműanyagok úsznak a Duna mellékfolyóiban. vízállása a magyarországi szakaszon ismét az eddig mért legkisebbEh'haeusl - világ legkisebb szállodája. értékek közelében vagy alatta alakul a vízmércéken.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kedden délelőtt 10 órakor Budapestnél 49 centiméter volt a vízállás. Ez 2 centiméterrel alacsonyabb, mint a valaha mért legkisebb vízszint. Ezt a rekordot 1947. november 6-án rögzítették. A következő pár napban valószínűleg még újabb negatív vízállásrekordok születnek. A BudapestTortával kedveskedtek a Fővárosi Állatkert szülinapos elefántjának. alatti szakaszon is több helyen megdőlt a valaha mért legkisebb vízszintként rögzített rekord, így Adonynál, Dunaújvárosban, Dunaföldváron, Pakson és Domboriban is.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az alacsony vízállásRégészeti kincsek kerültek elő a megapadt Dunából. a hajózást is erősen érinti. A Duna magyarországi szakaszán több gázló nem éri el az ideális mélységet. A hajósok a hydroinfo.hu oldalon a napA Nap koronájába merült a NASA űrszondája. 24 órában tájékozódhatnak az aktuális gázlóadatokról. Az előrejelzések szerint a hét vége előtt nem várható jelentősebb mennyiségű csapadék a Duna külföldi vízgyűjtőin, ezért további apadásra számítanak.

Megfeneklett hajó a Duna mellékágának árterében a felvidéki MedveMég keresik az elkóborolt medvét a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei. határában (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)
Fotó: MTI/Krizsán Csaba


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!