Qingdao Haiwan híd – a világ leghosszabb tengeri hídja

Cimkék: , , , ,

A 42,5 kilométer hosszú és 35 méter széles, hatsávos hídA világ leghatalmasabb látnivalói. a KínaElkészült az autók felett közlekedő kínai szuperbusz prototípusa. keleti részén, Santung tartományban fekvő Qingdao várost köti össze a Huangdao szigettel. A híd 4 kilométerrel hosszabb, mint a korábbi rekorder, a Louisianaban épített Lake Pontchartrain Causeway. A kínai rekordVilágrekorder növények. hosszúságú híd a Jiaozhou öböl felett ível át. A tengeri hídA világ leghatalmasabb látnivalói. megépítésére azért volt szükség, hogy a városok között ingázó dolgozók utazási idejét lerövidítsék 30 percre, becslések szerint naponta legalább 30.000 autó halad át a hídon. A Qingdao Haiwan híd három fontos területet köt össze, Qingdao városHong Kong 1868-ban. át, Shandong tartományt és Huangdao kerületét.

Qingdao Haiwan híd, a világ leghosszabb tengeri hídja

Qingdao Haiwan híd, a világ leghosszabb tengeri hídja

Kína ezzel a világrekorder tengeri híddal ismét bebizonyította gazdaság60 billió dollárt visz el az arktiszi metán. ának és technológiai szaktudásának nagyságát. A beruházásEurópa legnagyobb ingatlanberuházását tervezik Athén elhagyatott repülőterén. nemcsak mérete miatt óriási, hanem a ráfordított, 5,5 milliárd fontnak megfelelő költsége miatt is. Az 42,5 kilométer hosszú híd mindössze 4 év alatt készült el. A mérnöki remekművet mintegy 10 ezer munkás építette két oldalról elindulva. A tengeri híd szerkezetéhez mintegy 450 ezer tonna acélt használtak fel és 5200 oszlop tartja, ha a mérnökök számításai pontosak, akkor még egy 8-as erősségű földrengésnek is tud ellenállni. Ezzel azonban nem fejeződött be a kínai mérnökök rekordöntögetése,mivel a tervek szerint 2016-ra készül el az a 50 kilométer hosszú híd, ami Hong Kongot köti majd össze Makaóval.

Qingdao Haiwan híd, a világ leghosszabb tengeri hídja

Qingdao Haiwan híd, a világ leghosszabb tengeri hídja

Qingdao Haiwan híd, a világ leghosszabb tengeri hídja


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!