Orosz tudósok feltárták Hitler titkos északi-sarki kutatóbázisát

Orosz tudósokRákellenes szert fejlesztettek ki orosz tudósok a Nemzetközi Űrállomáson. szerint fertőzött jegesmedvehús okozta betegségRoona Begum - a legnagyobb fejű kislány. miatt kellett kiüríteni Hitler titkos északi-sarki kutatóbázisVeszélyes, rákkeltő vegyületeket szabadíthat fel a grönlandi jég olvadása. át. Az északi sarkkörön túli titokzatos bázist, amely a Schatzgräber (Kincsvadász) elnevezést kapta, 1942-ben, egy évvel OroszországA Roszatom szerint egy elégett műhold okozhatta a radioaktív felhőt Európában. lerohanása után hozták létre a nácik. Orosz kutatók szerint, akik 72 évvel később tárták fel az egykori bázist, a tábor személyzetét annak idején tengeralattjáróval kellett elszállítani, mert fertőző betegséget kaptak.

A tudósok többek között lőszerellátmány darabjait is megtalálták az északi-sarki kutatóállomáson, amelynek stratégia jelentőségét az adta, hogy annak idején időjárási adatokat szolgáltatott a térségben mozgó katonai erők és szállíAz ezer-sziget tava. hajóStrandolók között ért partot egy orosz hadihajó. k számára. Emellett, ahogy arra az elnevezése is utal, a sejtések szerint a telepen különlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. műkincseket rejthettek el.

kutatobazis

A bázis az Északi-sarktól ezer kilométerre fekvő szigeten, Alexandra-földAzonos eredetű lehet a Hold és a Föld vízkészlete. ön állt, amelynek hovatartozása sokáig vitatott volt, de ma Oroszországhoz tartozik. 1930 és 1990 között ez volt az egyetlen állomás a kopár, fagyos szigeten. A kutatók több mint ötszáz tárgyi leletre bukkantak. BunkerekAlbánia elhagyatott bunkerei. romjai, kiürült benzineskannák, de a rendkívüli hidegben fennmaradt írásos dokumentumok is előkerültek – ismertette a hétvégén a The Daily Mail és az The Independent online beszámolója.

VIDEÓ:

A bázis ellátását légi úton oldották meg: az utánpótlást repülőMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. kről dobták le. 1944-ben azonban a táborban élő összes férfi nyers jegesmedvehúst fogyasztott, és a fertőzött hústól bélférgesek lettek. A súlyos betegség miatt tengeralattjáróval menekítették ki őket. A szigetA polgárháború idejéből származó épületeket és alagutakat fedeztek fel az Alcatraz alatt. stratégiai jelentősége a hidegháború alatt erősödött meg ismét, amikor az amerikaiak és az oroszok egyaránt szerettek volna minél nagyobb befolyásra szert tenni az Északi-sarki térségben, és megszerezni a régió gazdag természeti erőforrásait. Oroszország jelenleg azt tervezi, hogy egy állandó katonai bázist telepít a szigetre.

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!