Táncoló medvék mosolyogtatják meg a nézőket a Planet Earth II előzetesében

Ismét műsorra került a legendás természetfilm sorozat, a Planet Earth (Bolygónk, a Föld), melynek második szériája már előzetes videóival is teljesen lenyűgözte a közönséget. A nagy sikerű sorozat készítői nemrég egy hihetetlen üldözés pillanatiba engedtek betekintést, amikor is bemutattak egy rövid videót egy csapat kígyó elől menekülő fiatal leguánról, amit a Galápagos-szigeteken zajló forgatások során filmeztek le. A hegyvidéki ökoszisztémát bemutató részben pedig a medvék jutnak főszerephez, az előzetesben legalábbis igen vicces pillanatokat okoznak a természetfilmek rajongóinak.

medvek-2

medvek

David Attenborough a BBC által közzétett videóban arról mesél, hogy a vedlés során a medvék előszeretettel dörgölőznek a fák törzséhez, hogy enyhítsék a viszketést, valamint összekötik a kellemeset a hasznossal, hiszen otthagyják a szagukat is, hogy kijelöljék a területük. A medvék vakarózása azonban leginkább egy vicces táncra emlékeztet.

A készítők egyébként még egy lapáttal rátettek a vicces “medvetáncra” , ugyanis mindezt zenei aláfestéssel is bemutatják:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!