Nevet keresnek a Nyíregyházi Állatpark három kis fehér oroszlánjának

Négy hónapja született a Nyíregyházi ÁllatparkZsiráfborjú született a Nyíregyházi Állatparkban. három kis fehér oroszlánja, két nőstény és egy hím, akik Bintivel, az anyaállattal és Inkosival, az apával közös kifutóban élnek. Az oroszlánpár – a holland származású hím állat, Inkosi és társa, a korábban Csehországból érkezett Binti – 2015 óta él együtt az állatparkban. Nászukból eddig Kókusz, illetve a januárban világra jött hármas ikrekPerzsa leopárd ikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. születtek. A roham tempóban növekedő ritkaKét évszázad elteltével figyeltek meg ismét egy különleges orchideafajt a Mecsekben. színű nagymacskaNepálban tíz év alatt megduplázódott a vadon élő tigrisek száma. kölyköknek még nincs nevük, így Nyíregyházi Állatpark várja névjavaslatokat. A beérkezett ötletekből fogják a gondozók kiválasztani a számukra legtetszetősebbet, a névadó gyermeknapon, azaz május 28-án lesz.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A fehér színváltozatú oroszlánokEgy elefánt végzett vele, majd az oroszlánok felfalták az orvvadászt. a dél-afrikai, más néven a krugeri alfaj egyik populációjához tartoznak és csak Dél-Afrikában, Timbavati és Kruger Nemzeti ParkÍgy mentette meg társát az oroszlántól a bivaly. területén élnek. A világos színük ott a rejtőzködést segíti, mert ezt a régiót a fehér homokos folyóGiethoorn - a "holland Velence". medrek, valamint a magas fű jellemzi. A krugeri oroszlánok ezen színváltozata egyike AfrikaSingita Sabi Sand - gyönyörű szálloda a varázslatos Kruger Nemzeti Park szomszédjában. legtitokzatosabb állatainak, hiszen évszázadokon keresztül csak sejtették létüket. A dél-afrikai őslakosok tisztelték őket, mint az isteni világ közvetlen küldötteit. Élőhelyük, Timbavati, azt jelenti, “a hely, ahol a csillag-oroszlánok lejöttek.”

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A ritka ragadozóEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. król először 1928-ban lehetett hallani, de csak a hetvenes években kaptak nyilvános figyelmet Chris McBride könyve, a The White Lions of Timbavati (Timbavati fehér oroszlánjai) megjelenése után. Ekkor szerzett tudomást a világ a létezésükről, ettől kezdve a fehér emberek kívánatos vadásztrófeájává váltak. Állományuk a vadászat miatt jelentősen lecsökkent, legutóbb 1994-ben láttak vadon élő egyedet.

Ide várják a névjavaslatokat: sostozoo.hu,vagy Nyíregyházi Állatpark/Facebook


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!