Nevet keresnek a Nyíregyházi Állatpark három kis fehér oroszlánjának

Négy hónapja született a Nyíregyházi ÁllatparkIgazi különlegesség, amazonasi óriás-tündérrózsa virágzik Nyíregyházán. három kis fehérRendkívül ritka fehér zsiráfokat figyeltek meg Kenyában. oroszlánja, két nőstény és egy hím, akik Bintivel, az anyaállattal és Inkosival, az apával közös kifutóban élnek. Az oroszlánpár – a holland származású hím állat, Inkosi és társa, a korábban Csehországból érkezett Binti – 2015 óta él együtt az állatparkban. Nászukból eddig Kókusz, illetve a januárban világra jött hármas ikrekEgymás kezét fogva jött világra egy ikerpár. születtek. A roham tempóban növekedő ritkaElőször sikerült felvételt készíteni az Aggteleki Nemzeti Parkban élő hiúzról. színű nagymacska kölyköknek még nincs nevük, így Nyíregyházi Állatpark várja névjavaslatokat. A beérkezett ötletekből fogják a gondozók kiválasztani a számukra legtetszetősebbet, a névadó gyermeknapon, azaz május 28-án lesz.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A fehér színváltozatú oroszlánokTársat kapott a Nyíregyházi Állatpark fehér kisoroszlánja. a dél-afrikai, más néven a krugeri alfaj egyik populációjához tartoznak és csak Dél-Afrikában, Timbavati és Kruger Nemzeti ParkÍgy mentette meg társát az oroszlántól a bivaly. területén élnek. A világos színük ott a rejtőzködést segíti, mert ezt a régiót a fehér homokos folyóGiethoorn - a "holland Velence". medrek, valamint a magas fű jellemzi. A krugeri oroszlánok ezen színváltozata egyike AfrikaSingita Sabi Sand - gyönyörű szálloda a varázslatos Kruger Nemzeti Park szomszédjában. legtitokzatosabb állatainak, hiszen évszázadokon keresztül csak sejtették létüket. A dél-afrikai őslakosok tisztelték őket, mint az isteni világ közvetlen küldötteit. Élőhelyük, Timbavati, azt jelenti, “a hely, ahol a csillag-oroszlánok lejöttek.”

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A ritka ragadozóVíziló mentett meg egy krokodil áldozatául esett gnút - videó. król először 1928-ban lehetett hallani, de csak a hetvenes években kaptak nyilvános figyelmet Chris McBride könyve, a The White Lions of Timbavati (Timbavati fehér oroszlánjai) megjelenése után. Ekkor szerzett tudomást a világ a létezésükről, ettől kezdve a fehér emberek kívánatos vadásztrófeájává váltak. Állományuk a vadászat miatt jelentősen lecsökkent, legutóbb 1994-ben láttak vadon élő egyedet.

Ide várják a névjavaslatokat: sostozoo.hu,vagy Nyíregyházi Állatpark/Facebook


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!