Nagy-Britannia katonákat küldött Afrikába az erdei elefántok védelmére

Nagy-Britannia katonákat küldött Afrikába, hogy a helyi vadőröket kiképezve segítse az agyaruk miatt megtizedelt erdei elefántokErdei elefántokat és más, eddig sosem látott állatfajokat örökítettek meg a háború sújtotta Dél-Szudánban. védelmét. A tizenkét brit katona Gabonban teljesít szolgálatot az ottani elnök, Ali Bongo kérésére. A katonákat Észak-Írországból vezényelték az afrikai országba, ahol egy félreeső támaszponton irányítják a vadőrökEgyetlen elefánt sem esett vadorzók áldozatául az elmúlt évben Afrika egyik legnagyobb rezervátumában. kiképzését, megtanítják nekik, hogyan kell megfigyelni az orvvadászokat és azt, hogy miként segíthetnek törvény elé állítani őket.

Erdei elefánt

Az erdei elefántokA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. (Loxodonta cyclotis) rózsaszín árnyalatú agyaraik miatt különlegességnek számítanak a feketepiacon. Gabonban egyre nagyobb méreteket ölt az afrikai és az ázsiai után legnagyobbA világ talán legnagyobb csigájáról nehéz elhinni, hogy valóban létezik. elefántfaj, az erdei elefántok orvvadászata. A Minkébé nemzeti parkban élő populáció 22 ezerről mára 15 ezerre csökkent. Gabon erdei elefántjainak harmadát vesztette el az utóbbi években, de még mindig 40-45 ezer példány él az országban, ez a teljes afrikai állomány mintegy fele.

Erdei elefánt

Az elefántcsontA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. iránt elsősorban Ázsiában nagy a kereslet. Az elmúlt három évben százezer elefántot mészároltak le agyarEgyre több az agyar nélküli nőstényelefánt az orvvadászat miatt. áért Afrikában. A kőolajban gazdag Gabon elnöke az állatok védelmében hozott intézkedések között bejelentette, hogy az orvvadászatÍgy barátkozott a pilótával az orvvadászoktól megmentett csimpánzkölyök. ért járó eddigi pár hónapos szabadságvesztést hároméves börtönbüntetés váltja fel.

Amerikai tengerMagára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta. észgyalogosok már tartottak kiképzést a helyieknek, és helikoptereket is biztosítottak a megfigyeléshez, Nagy-Britannia pedig keresőkutyákat küldött a gaboni fővárosA legszennyezettebb városok. , Libreville repülőterére, hogy segítségükkel kiszúrják a csempészeket. Nagy-Britannia élenjár a vadorzásDrámai mértékben csökkent az erdei elefántok száma. elleni nemzetközi harcban, amelynek nagykövetei között van Vilmos cambridge-i herceg és jelenleg is éppen Afrikában tartózkodó fivére, Harry herceg is. Vilmos a védnöke az afrikai vadvilágNézz körül az afrikai vadonban! - Lenyűgöző webkamerák a szavannából. védelmében 1990-ben létrejött Tusk Trust nevű brit szervezetnek.

Erdei elefánt

Erdei elefánt

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!