Mindenhová követi gondozóját az árva vombatkölyök

George, az aprócska vombatÁllati barátság. azután került az Ausztráliai Hüllőpark gondozásába, miután elveszítette az anyját és egy autós rátalált az út mentén kóborló, magányosan kisállatra. Amint az autós észrevette a kis vombatot, rögtön megállt, hogy segítsen rajta és elvitte az elárvult kölyköt a vadállatA göndör szőrű lovak. menhelyre, ahol hetek óta nagy odafigyeléssel gondoskodnak róla.

vombat-2

A kis vombat hamar feltalálta magát új lakhelyén. George imád a gondozójával, Tim Faulkner-rel játszani és amikor csak teheti, mindig a férfi nyomában van. A gondozó elmondta, hogy George egy nagyon eleven és kíváncsi állat, és sokszor úgy viselkedik mint egy kiskutyaSzemeteszsákban kidobott kiskutyát talált egy nő az út szélén. . Ha vombatkölyökVombatkölyök született a Fővárosi Állatkertben. eléggé megerősödik és készen áll majd rá, akkor a park munkatársai vissza fogják engedni a vadonba.

vombat

Az Ausztráliában őshonos vombat az emlősök erszényesVombatkölyök született a Fővárosi Állatkertben. alosztályába és a vombatfélék családjába tartozó faj. Szőrzete igen dús, talpa széles és csupasz, karmai lapítottak és erősek, ásásra alkalmasak. Tág üregeket, és hosszú folyosókat ásnak, a nappalt ezekben töltik. Általában az est beállta után bújnak elő odújukból. Egy vombatot igen nehéz szándékáTöbb mint 70 fiókát nevel egy gondoskodó kacsamama. l eltéríteni. Ha akadály kerül elébe, azon fáradságot és időt nem kímélve hatol át. Tápláléka elsősorban kemény, szívós levelű fűfélékből áll, de kiásott gyökereket is szívesen fogyaszt. Az állatkertekben általában 20 évig élnek, a vadonban rövidebb ideig.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!