Miért félnek a macskák az uborkától?

Az utóbbi időben megszaporodtak azok a videók amik a macskákVicces fotók macskákról, akik a legkisebb helyre is beférnek. uborkáktól való félelmét demonstrálják. Ezek azután lepték el a videómegosztókat, hogy villámgyorsan terjedni kezdett egy felvétel egy vacsorázó cicáról, aki miután hátrafordult, egy uborka láttán rugóként pattant fel és egy hatalmas ugrással próbált minél távolabb kerülni a zöldségtől. A kíváncsi gazdák ezután világszerte végezték el a “kísérletet”, ami úgy tűnik, hogy mindig ugyanazt a reakciót eredményezte: amint a macskák meglátják a hosszú zöldséget azonnal menekülni kezdenek.

Macskák

Macskák

Macskák

A Telegraph a videók kapcsán megkért egy, az állatok viselkedését kutató szakembert, Dr. Roger Mugford-ot, hogy magyarázza el a jelenség előtt értetlenül álló gazdáknak, hogy miért reagálnak így a macskák. Mugford elmondta, hogy a macskák reakcióját az újdonság és a váratlanság ereje váltja ki, hiszen nem számítanak rá, hogy valami szokatlanSzokatlan dolgok, amivel csak Dubaiban találkozhatunk. dolog kerül a közelükbe, amíg ők falatoznak. A szakember szerint az uborka ragadozóra, formája okán leginkább kígyóKígyómasszázs négy hatalmas pitonnal. ra emlékezteti a macskákat, akik a túlélés érdekében gyorsan és ösztönösen reagálnak. Mugford szerint a macskák nem az uborkáTűzoltók mentettek ki egy jeges tóba esett kutyát. l félnek, hiszen hasonló reakciót mutatnának akkor is, ha például egy nagy műpók kerülne mögéjük.

Macskák

Macskák

VIDEÓ:

Unsuspecting Cats Get Completely Startled By … Cucumbers? Yep.These cats are not as cool as their stealthy cucumber stalkers.

Szerző: HuffPost Lifestyle, 2015. november 14.

 

Sőt, vannak olyan cicák is, akik kifejezetten rajonganak az uborkáért:
Macskák


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!